Όπως είναι λογικό δεν θέλουμε να εκφράσουμε άποψη για τις ενέργειες της κυβέρνησης, άλλωστε αλίμονο αν υπήρχε μία περίπτωση στο εκατομμύριο η δικιά μας άποψη να είναι πιο σωστή από τους ειδικούς υπουργούς που επιλέγει ο εκάστοτε πρωθυπουργός να στελεχώσουν την  κυβέρνηση του.

 

Αγωνιούμε όπως όλοι για την έκβαση των διαπραγματεύσεων που σίγουρα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια από τους προγενέστερους κυβερνώντες.

 

Αυτό που μπορούμε να γράψουμε όμως είναι ότι το ρεύμα που δείχνει να έχει σήμερα η κυβέρνηση μπορεί εύκολα να αντιστραφεί δραματικά αν κάτι πάει πολύ στραβά.

 

Αν και δεν έχω στο βιογραφικό μου τις περγαμηνές που έχει ο σημερινός υπουργός οικονομικών, άλλοι αρμόδιοι υπουργοί και οι προκάτοχοι τους, παίρνω το θάρρος να καταθέσω μία απλή πρόταση που με το μυαλό που έχω νομίζω ότι θα μπορούσε να λύσει οριστικά το θέμα της φοροδιαφυγής, αλλά ενδεχομένως και της διαφθοράς που όλοι πια συμφωνούν ότι είναι η βασική πηγή του κακού  που δεν αφήνει την χώρα μας να πάρει ανάσα.

 

Σε διάγγελμα που θα κάνουν από κοινού πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών θα δεχθούν ότι όλοι οι Έλληνες είναι τίμιοι και κανένας δεν φοροδιαφεύγει ή είναι διεφθαρμένος.

 

Ταυτόχρονα όμως θα δηλώσουν ότι στο εξής όποιος πιάνεται με παράβαση ή διαφθορά θα υπόκειται σε τρεις διαβαθμίσεις τιμωρίας, από τις οποίες η τρίτη θα τελειώνει οριστικά αυτόν που παρανομεί για τρίτη φορά αυτόν και όλο του το σόι μέχρι 4ου βαθμού συγγένεια.

 

Την πρώτη φορά θα τον τιμωρούν με επιείκεια, την δεύτερη η τιμωρία θα είναι πιο μεγάλη και την τρίτη ΤΕΛΟΣ όποιος και να είναι αυτός, ας ζητήσουν βοήθεια και συμβουλές από την Αμερική ή και Ευρωπαϊκές χώρες, όχι από τα περιθωριακά τηλεοπτικά κανάλια.

 

Θα πείτε, τι χαζούλης που είσαι, αυτά που μας λες τα προβλέπουν οι νόμοι και εφαρμόζονται στο Ελληνικό κράτος εδώ και δεκαετίες.

 

Εδώ είναι το πρόβλημα, η μη εφαρμογή του νόμου, η κάθε κυβέρνηση δείχνει να παθαίνει αγκύλωση όταν πρόκειται να εφαρμόσει τον νόμο και πάντα υποκύπτει στις πιέσεις κυρίως των ΜΜΕ που πάντα παίρνουν το μέρος αυτού που παρανομεί, εκτός ίσως από τις ποινικές δολοφονίες όπου και πάλι λένε, ατάκες του στυλ, ' τον είχε πρήξει τον άνθρωπο', ' η τρόικα τον οδήγησε στην εξαθλίωση', έπεσε θύμα της ανόδου του Ελβετικού  φράγκου και δεν έχει να πληρώσει το δάνειο κοκ.

 

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι για κάθε ευρώ που κλέβει από το κράτος ο οποιοσδήποτε από εμάς, όλοι οι υπόλοιποι πληρώνουν αναλογικά για να το καλύψουν.

 

Είναι εύκολο να βρει τρόπο η κυβέρνηση να θωρακίσει την δικαιοσύνη για να εφαρμόσει σε κάθε περίπτωση τον νόμο, ο οποίος είναι ο ίδιος εδώ και δεκαετίες, απλά κανείς δεν θέλει να τον εφαρμόζει.

 

Όποιο κόμμα αμφισβητεί τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις και θέλει να περάσει τις δικές του απόψεις, σύντομα θα ανακαλύψει ότι αυτό είναι σε βάρος όλης της χώρας, το συμφέρον 100-500-1000 ατόμων που παρανόμησαν και τιμωρήθηκαν ή απολύθηκαν  δεν υπερισχύει των 10000000 Ελλήνων.

 

Υπάρχει βέβαια και η άλλη εκδοχή, να κάνουμε για μία ακόμα φορά τα στραβά μάτια, αν ζοριστούμε να κάνουμε πάλι εκλογές, να αποκτήσουμε μεγαλύτερη πλειοψηφία και να εφαρμόσουμε ότι θέλουμε, ανεξάρτητα του αν συμφέρει την χώρα ή είναι νόμιμο.

 

Μπορεί για κάποιους να είναι ηθικό, αλλά ο καθένας μας έχει τα δικά του ξεχωριστά κριτήρια για το τι είναι ηθικό και τι όχι.

 

Κώστας Ζουγρής