Τραγούδια για αλλαγές στην ζωή μας

Τραγούδια για αλλαγές στην ζωή μας

Κάποτε η πολιτική ήταν ιδεολογία και ήταν απαγορευτικό το να μετακινηθεί κάποιος σε άλλο κόμμα, το ίδιο συνέβαινε και στο ποδόσφαιρο, όποιος πήγαινε σε αντίπαλη ομάδα ίδιου μεγέθους ήταν κάτι περισσότερο από προδότης.

Έγιναν μερικές μεταγραφές στο παρελθόν, αλλά κυρίως με ποδοσφαιριστές που ήταν στο τέλος της καριέρας τους.

Η περίοδος Κοσκωτά, άλλαξε πολλά, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σταδιακά και στην πολιτική όπου οι μεταγραφές και οι συνεργασίες που άλλοτε θα θεωρούσε ο λαός τερατογένεση, τώρα συζητούνται καθημερινά.

Ποιος πλησίασε ποιον, το ποδόσφαιρο την πολιτική ή η πολιτική το ποδόσφαιρο, δύσκολο πια να το ξεχωρίσεις και στα δύο υπάρχουν εδώ και καιρό σημάδια σήψης.

Αλλαγές σε πολιτική και ποδόσφαιρο, με μεταγραφές στην επικαιρότητα εδώ και αρκετό καιρό, το να πάει κανείς από το ένα άκρο στο άλλο θεωρείται φυσιολογικό από κάποιους. Βασική εξέλιξη η απέχθεια αρκετών και για τα δύο.

Ο φανατισμός ακόμα δεν έχει φτάσει στο επίπεδο των Αραβικών χωρών, αλλά με μαεστρία προσπαθούν να τον ανεβάσουν κάποιοι που σταθερά κτίζουν θέσεις μέσα από τα περιθωριακά ΜΜΕ.

Η πρώην αντιπολίτευση πήρε την θέση της κυβέρνησης εδώ και περισσότερο από 3 μήνες και τα φιλικά σ'αυτήν ΜΜΕ που κυριαρχούν στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης στην Β' περιφέρεια Αθήνας, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν κινδυνεύουν οι τράπεζες και ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Προσθήκη 22 Ιουλίου:

Καραμανλής, Σαμαράς, Μητσοτάκηδες να δώσουν το ΟΚ άμεσα για νέο αρχηγό σε ΝΔ. Ο Μεϊμαράκης είναι περίπτωση Έβερτ, ίσως καλύτερος, αλλά λίγος, αν θέλουν κάποιοι ας επιστρέψουν, αλλά όχι κουμάντο από το περιθώριο. Αρχηγός που να μην έχει διατελέσει υπουργός & να είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών είναι η πρόταση μας

Προσθήκη 28 Σεπτεμβρίου: Πριν από 16 χρόνια διαδήλωνε εναντίον του Clinton στην Αθήνα, χθες μίλαγε μαζί του στην Νέα Υόρκη, Αύριο;

Κώστας Ζουγρής

5 τραγούδια για αλλαγές που ξεχώρισαν τα τελευταία 45 χρόνια:

CHANGES-David Bowie

CHANGES-Black Sabbath

https://www.youtube.com/watch?v=ZMRDC4UDsnU

CHANGES-2Pac

CHANGES-Faul & Wad Ad Vs. Pnau

Εμείς δεν θέλουμε αλλαγές σαν κι αυτές που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και προτιμούμε αυτό το τραγούδι από το να ακούμε διάφορους πολιτευτές να φλερτάρουν με το μέλι και να φεύγουν από τα πλοία που δείχνουν ότι βουλιάζουν.

JUST THE WAY YOU ARE-Billy Joel