Από τα μεγαλύτερα παραμύθια ο δήθεν χωρισμός της χώρας σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, δηλαδή ποιοι είναι οι μνημονιακοί, αυτοί που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην θίξουν τα συμφέροντα της εκλογικής τους πελατείας? και κοροϊδεύουν τους δανειστές μας οι οποίοι προσπαθούν να μας βάλουν σε μία σειρά για να εξασφαλίσουν τα χρήματα που μας έχουν δώσει και οι κυβερνήσεις μας ξεφεύγουν σαν τα χέλια.

 

Αντιμνημονιακοί είναι μήπως αυτοί που μας παραμυθιάζουν ότι έχουν την δύναμη να επιβάλλουν τις απόψεις τους στους ξένους και ότι θα καταργήσουν όλες τις αποφάσεις της τωρινής κυβέρνησης, δηλαδή η μία συνταγματική και δικαστική εκτροπή θα διαδεχθεί την άλλη. Κάνουν τους χαζούς όμως στο ότι οι ξένοι είναι εξασφαλισμένοι αφού τα χρέη μας υπάγονται στο διεθνές δίκαιο.

 

Κάποιοι ξεχνάνε ότι και ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν αντιμνημονιακός μέχρι να αναλάβει την εξουσία, το 2010 είχε ζητήσει μάλιστα την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μέτρα που μας επέβαλλαν με το μνημόνιο.

Είναι τυχαίο το ότι Ιρλανδία και Κύπρος πήγαν πολύ καλά με τις υποχρεώσεις τους και θα ξεπεράσουν πιο γρήγορα την κρίση ενώ Ελλάδα και Ισπανία τριγυρίζουν και ξεφεύγουν με ημίμετρα?.

 

Χθες στο τρένο οι επιβάτες σε ένα ολόκληρο βαγόνι τσακωνόντουσαν για το πιο παράθυρο θα ανοίξουν, κανείς δεν ήθελε να ανοίξει αυτό που ήταν δίπλα του, ακριβώς αυτό κάνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, όλοι προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη σε άλλους.

Απλά όλοι μας παραμυθιάζουν αφού είναι διαπιστωμένο ότι είμαστε ευκολόπιστοι σαν λαός.

 

Κώστας Ζουγρής