Το ποδόσφαιρο είναι ένας ακόμα τομέας στον οποίο μας κοροϊδεύουν αυτοί που κινούν τα νήματα σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις.
 
Αυτό που διαπιστώνουμε ότι κυριαρχεί παντού είναι φανατισμός για το κόμμα του καθενός και ουσιαστικά αδιαφορία για την τύχη της χώρας και των πολιτών της.
 
Το ίδιο συμβαίνει στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την οικονομία, την παιδεία, την υγεία, στα πάντα, δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα και τώρα πια κανείς δεν κάνει κριτική σ'αυτά, απλά ο καθένας υποστηρίζει το κόμμα του.
 
Πριν από μερικές μέρες ο αρμόδιος υπουργός δείχνοντας την ευαισθησία της κυβέρνησης ανέβαλε την αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος για τον θάνατο του άτυχου φιλάθλου που έπεσε θύμα του χουλιγκανισμού που εδώ και χρόνια είναι ανίκητος, όπως άλλωστε σχεδόν όλες οι ενέργειες αυτών που συχνά κάνουν ότι θέλουν σαν να παίζουν σε δικό τους γήπεδο, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία χρόνια.
 
Αθόρυβα, χωρίς να δίνει σημασία κανείς, οι Ελληνικές ομάδες χρησιμοποιούν βασικά ξένους ποδοσφαιριστές στην σύνθεσή τους γεγονός που όσοι ασχολούνται με τα αθλητικά καταλαβαίνουν τι επιπτώσεις θα έχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Η πτώση της εθνικής ομάδας οφείλεται αρκετά σ' αυτό, αφού βασικά χρησιμοποιούνται Έλληνες που παίζουν σε ομάδες του εξωτερικού.
 
Διάβασα τις συνθέσεις των ομάδων στην τελευταία αγωνιστική, ελάχιστοι χρησιμοποιούν περισσότερους από 3 Έλληνες παίκτες οι οποίοι ήταν περισσότεροι των ξένων μόνο στις ομάδες Πανιωνίου και Γιάννινα.
 
Στον αγώνα με την Γιουβέντους ο Ολυμπιακός στην αρχική του σύνθεση είχε μόνο δύο Έλληνες.
 
Κώστας Ζουγρής