Μια αυθόρμητη φράση της πρωταθλήτριας μας Βούλας Πατουλίδου μετά την νίκη της στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992, ήταν κάτι που ανέδειξε την καταπίεση αυτών που πραγματικά πονάνε την χώρα μας, αλλά δεν έχουν τρόπο να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για όσα διαδραματίζονται εδώ και δεκαετίες στην πολιτική μας σκηνή.
 
Αυτή η έκρηξη χαράς και υπερηφάνειας δυστυχώς δεν βρίσκει συμπαραστάτες στην σύγχρονη Ελλάδα που είναι παράξενο το πως δεν χαρακτήρισε ακροδεξιά την Lady Gaga που τυλίχτηκε με την σημαία μας.
 
Η φράση της Πατουλίδου, αποτελεί για πολλούς συμπατριώτες μας παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο σύγχρονος Έλληνας πάνω απ' όλα βάζει τον εαυτό του, στην συνέχεια την οικογένεια του και μετά ίσως κάποιους από το κοντινό του περιβάλλον.
 
Αυτή η φιλοσοφία που κυριαρχεί σε επιχειρηματίες, αθλητισμό, ευνομούμενες τάξεις εμφανίστηκε μετά την μεταπολίτευση και με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία κυριάρχησε μέχρι την έναρξη της κρίσης, απλά τα δύο μεγάλα κόμματα έπαιζαν το ίδιο παιχνίδι ΄του εαυτούλη τους' με εναλλαγές στην εξουσία.
 
Με διάφορες ' μπούρδες', ας μου επιτραπεί η έκφραση, περάσαμε 5 χρόνια κρίσης και η κατάσταση μπορεί να μην μας οδήγησε στην απόλυτη καταστροφή, (το αν αυτό θα μπορούσε να συμβεί θα το μάθουν οι νεότεροι ύστερα από 50 χρόνια) αλλά σταθερά ροκανίζει κάθε μας ελπίδα για αποκατάσταση σ' αυτή τη ζωή.
 
Απευθύνω έκκληση σε όλα τα κόμματα να κάτσουν σε ένα τραπέζι να αφήσουν στην άκρη τις οπαδικές αντιπαραθέσεις και την υποκρισία και να αποφασίσουν μια κοινή πολιτική που θα μας οδηγήσει όσο πιο γρήγορα γίνετε σε τροχιά ανάκαμψης.
 
Δεν ανήκω σ' αυτούς που πιστεύουν ότι είναι ανίκανοι, αντίθετα πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά ικανοί, οι περισσότεροι έχουν τεράστιες περιουσίες και εξασκούν με επιτυχία, αφού είναι στα πράγματα χρόνια, ένα ιδιαίτερα δύσκολο λειτούργημα όπως είναι η πολιτική.
 
Αυτό που τους λείπει είναι η αγάπη για το σύνολο των κατοίκων της χώρας μας, κλασικό δείγμα αυτών που κατέχουν τον πλούτο και η απληστία δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα.
 
'Ολοι οι πολιτικοί μας συμπεριφέρονται σαν υπνωτισμένοι και αρνούνται να παραδεχθούν ότι περνάμε μια εθνική καταστροφή και είναι αστείο να πιστεύει κάποιος ότι ο τάδε πολιτικός έχει την λύση στο τσεπάκι του.
 
Η ολιγωρία των κυβερνήσεων στο να πάρουν άμεσα τα ενδεδειγμένα μέτρα, σταδιακά επιδείνωσε την κατάσταση, όσο και να ζουν στον ' κόσμο τους' οι πολιτικοί μας ξέρουν τι ήταν αυτό που μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση, με κορυφαία αιτία την διαφθορά σε όλους τους τομείς, από την κορυφή μέχρι τα νύχια.
 
Την μεγαλύτεροι ευθύνη γι' αυτό έχουν οι δικαστικοί οι οποίοι απολαμβάνουν εφησυχασμένοι τα προνόμια που τους παρέχει η πολιτεία και αρνούνται να επεμβαίνουν σ' αυτά που βλέπουν ότι συμβαίνουν.
  
Άμεση ήταν η επέμβασή τους όμως στις δηλώσεις Ρακιντζή για μεροληπτική άσκηση της εξουσίας και στις δηλώσεις Lagarde για τις απειλές που δέχτηκε για την φοροδιαφυγή.
 
Άμεση λύση δεν υπάρχει, η κυβέρνηση που μας βεβαιώνει ότι τα δύσκολα πέρασαν και η αντιπολίτευση ότι θα λύση άμεσα όλα τα προβλήματα, απλά μας λένε ψέματα.
 
Οι υπόλοιποι, απλά παίζουν τον ρόλο του κομπάρσου σε μία ταινία που όλοι βλέπουμε ότι θα έχει θλιβερό τέλος, το επισήμανε με τον τρόπο του πρώην υπουργός για το τι θα γίνει με τις τράπεζες αν εκλεγεί η σημερινή αντιπολίτευση.
 
Στο μεταξύ ενώ αυτός θα φροντίσει να πάρει τα χρήματά του από τις Ελληνικές τράπεζες, αν ήδη δεν το έχει κάνει όπως ίσως και άλλοι πολιτικοί όλων των πολιτικών παρατάξεων, υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποι μας που παρακαλάνε άλλους να τους αγοράσουν μία τυρόπιτα και τριγυρίζουν τους δρόμους σαν τα αδέσποτα σκυλιά αναζητώντας τροφή.
 
Κώστας Ζουγρής