Αύριο αρχίζει μία ιδιαίτερη εβδομάδα για το Αμερικάνικο τσαρτ των άλμπουμ, 3 ή αν θέλετε 4 άτομα θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση.
Η ιδιαιτερότητα είναι ότι οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές έχουν συνολικά ηλικία 240 ετών γεγονός εξωπραγματικό που δεν συνέβη ποτέ στην ιστορία, αλλά όμως τώρα πια δεν αποκλείουμε να ξανασυμβεί.
 
Αυτά βλέπουν οι κυβερνήσεις και θα ανεβάσουν το όριο για συνταξιοδότηση στα 70.
 
Ο Tony Bennett (88 ετών) είναι το πρώτο φαβορί για την πρώτη θέση με το άλμπουμ Cheek To Cheek που κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Lady Gaga. Αν το άλμπουμ γίνει Νο 1, θα είναι μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ένας καλλιτέχνης με Νο 1 άλμπουμ στην Αμερική, έχει επισκεφθεί την χώρα μας ταυτόχρονα με την επιτυχία του.
 
Τα σχόλια μερικών φίλων μας στις σελίδες μας στο διαδίκτυο λογικά θα πρέπει να ανασκευαστούν μετά την ακρόαση αυτού του άλμπουμ που είναι από τα καλύτερα στο είδος του.
 
H Lady Gaga ξέρει να ερμηνεύει καλά την ποπ, την τζαζ και είμαι σίγουρος, ότι και όπερα αν χρειασθεί να ερμηνεύσει θα τα καταφέρει αρκετά καλά, έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμιο καλών τεχνών για να μάθει αυτά που παρουσιάζει.
 
Βέβαια στην χώρα μας δεν είναι ίσως πολλοί αυτοί που αγαπούν το κλασικό Αμερικάνικο τραγούδι, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα, Tony Bennett και Lady Gaga δεν έφτιαξαν το άλμπουμ τους για να εξιλεωθούν απέναντι στους φίλους τα εναλλακτικού ροκ αλλά Ελληνικά που αντιπαθούν την σύγχρονη ποπ αγνοώντας ότι κι αυτή είναι ενσωματωμένη πια σε σημαντικό βαθμό στην σημερινή έννοια του ροκ.
 
 
 
 
Ο Leonard Coen σήμερα έγινε 80 ετών και αν δεν μπορεί να διεκδικήσει την κορυφή, σίγουρα θα έχει το δεύτερο τοπ 10 στην καριέρα του, αν φτάσει τα 90 μπορεί και να καταφέρει να αποκτήσει Νο 1.
 
 
 
 
Η Barbra Streisand (72 ετών) που ήδη είναι στην κορυφή και θα προσπαθήσει να παραμείνει εκεί, ξεκίνησε πριν από 50+ χρόνια την καριέρα της τραγουδώντας ρεπερτόριο εντελώς διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε στα τσαρτς.
 
Με το νέο της άλμπουμ έκανε τα πάντα να αποκτήσει το 10ο Νο 1 άλμπουμ της που την φέρνει να είναι η μοναδική με ένα τουλάχιστον Νο 1 στις τελευταίες 6 δεκαετίες.
 
 
 
Ίσως το Billboard θα πρέπει να μετονομάσει το τσαρτ των άλμπουμ σε... κλασικό, μια και η παρουσία ηλικιωμένων καλλιτεχνών, είναι όλο και πιο συχνή.
 
Κώστας Ζουγρής