Συνήθως τις βραδινές ώρες, ένας γραφικός τύπος, πρώην υποψήφιος βουλευτής, μπορεί και να είχε εκλεγεί σε κάποια περίοδο, φωνάζει για τις συνωμοσίες των ξένων που θέλουν να  εξοντώσουν τον ελληνισμό.
 
Αυτό που δεν μας λέει όμως, είναι οι ενέργειες και σε μερικές περιπτώσεις η αδράνεια της κυβέρνησης στο να βοηθήσει τα ελληνόπουλα από την στιγμή που γεννιούνται, μέχρι να τελειώσουν τις σπουδές τους και στην συνέχεια να μπουν στην αγορά εργασίας.
 
Σαν σύγχρονος Ηρώδης, όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, η κυβέρνηση έχει αντιστρέψει τη λογική και αντί να επιδοτεί όσους κάνουν παιδιά, τους τιμωρεί με υψηλότερη φορολογία.
 
Αυτός που το σκέφτηκε αυτό, πραγματικά πρέπει να έχει διεστραμμένο μυαλό γιατί κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα του πλανήτη, αντίθετα μάλιστα επιδοτούνται με σημαντικά ποσά οι γονείς για κάθε παιδί τους.
Το επόμενο στάδιο για ένα παιδί, είναι η εκπαίδευση και σ'αυτόν τον τομέα, η τωρινή κυβέρνηση, αλλά και σχεδόν όλες οι προηγούμενες, δείχνουν μια αδιαφορία που σκοτώνει.
 
Στις πρώτες βαθμίδες εκπαίδευσης η σωστή εκμάθηση των παιδιών βασίζεται στην ...πατριωτικότητα των δασκάλων, αλλά στο γυμνάσιο και το λύκειο, τα φροντιστήρια έχουν αναλάβει τον ρόλο της προπαρασκευής των μαθητών.
Στην ανωτάτη εκπαίδευση η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και πολλά χρόνια, με αποκορύφωμα τη φετινή χρονιά που τα μαθήματα δεν έχουν αρχίσει σε σημαντικές σχολές και ακόμα κι αν κάποτε η κυβέρνηση αποφασίσει να ενεργοποιηθεί, η χρονιά ουσιαστικά έχει χαθεί, αλλά τυπικά ίσως βρουν κάποιο τρόπο να την διασώσουν, ανεξάρτητα του τι θα μάθουν αυτοί οι νέοι και αν έχουν την σωστή εκπαίδευση.
 
Ας πούμε λοιπόν ότι κάποτε αυτοί οι νέοι αποφοιτούν. Η κυβέρνηση με την παράλογη, όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα πολιτική της, κατάφερε να σημειώσει επί της θητείας της, παγκόσμιο ρεκόρ ανεργίας στο επίπεδο των νέων που φτάνει σε ποσοστό 60%.
 
Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι σκοτώνουν καθημερινά βρέφη, έφηβους και ενήλικες νέους.
Δυστυχώς οι μόνοι που έχουν κάποιες πιθανότητες να γλυτώσουν, είναι αυτοί που εγκατέλειψαν έγκαιρα τη χώρα.
 
Θα έλεγε κανείς ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σαν υπνωτισμένη σε ότι αφορά τους νέους.
 
Κώστας Ζουγρής