Το 2013 είναι η χρονιά που οι γυναικείες παρουσίες στο τραγούδι είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά στο παρελθόν.
 
Την γυναικεία θέση έρχεται να ενισχύσει με την επιστροφή της μετά από 3χρονη αποχή η Lily Allen που στο διάστημα αυτό κατάφερε να αποκτήσει 2 κόρες διαιωνίζοντας τον κόσμο με αυτό που που πρόσφατα αποκάλεσε Bitch αναφερόμενη στην μητέρα της, την Adele, την Rihanna, την Αngela Merkel, την Dolly Parton και την Miley Cyrus που χαρακτήρισε αναδυόμενη Bitch.
 
Η Lily Allen δεν κρύβει την αδυναμία της στο να κριτικάρει τα πράγματα και λέει ότι το 2006 που ξεκίνησε, τα κορίτσια που ξεχώριζαν ήταν μόνο αυτή και η Amy Winehouse.
 
Η επιστροφή της Lily έγινε ταυτόχρονα με 2 τραγούδια, τη διασκευή της στο Somewhere Only We Know που ηχογραφήθηκε για τη Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση πολυκαταστήματος και ήδη έκανε την είσοδό του στο Νο 2 του Βρετανικού τσαρτ 
 
 
 
Το άλλο τραγούδι με τίτλο Hard Out Here κυκλοφόρησε χθες στην Αγγλία και ήδη έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις με το βίντεοclip στο οποίο η Lily προσπαθεί να απαντήσει με τον τρόπο της στον μισογυνισμό του Blurred Lines του Robin Thicke
 
 
 
Το τρίτο άλμπουμ της Lily Allen είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στην νέα χρονιά, αλλά όπως λέει η ίδια, δεν αποκλείεται να επισπευθεί η κυκλοφορία του για φέτος με βασική αιτία την επιτυχία των τραγουδιών της.
 
H Lily κατηγορεί τις σημερινές τραγουδίστριες ότι συνήθως ερμηνεύουν τραγούδια άλλων συνθετών και δεν εκφράζουν αυτά που πραγματικά πιστεύουν. Η ίδια άρχισε το 2006 με τραγούδια όπως το Smile στο οποίο συμμετείχε στην σύνθεση και είχε επιρροές από τη μουσική ρέγκε, ένα μουσικό είδος που θαυμάζει όπως και το χιπ χοπ, αλλά της είναι δύσκολο να ερμηνεύσει τραγούδια ραπ, ενώ με την ρέγκε τα πηγαίνει σαφώς καλύτερα.
Η αγάπη της στην ρέγκε είναι αποτέλεσμα της φιλικής σχέσης που είχε ο πατέρας της με τον Joe Strummer των Clash ο οποίος της έδινε συχνά κασέτες με μουσική Ska και ρέγκε.U
 
 

Στο δεύτερο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε το 2009 απομακρύνεται από το Ska και την ρέγκε και στρέφεται προς την electropop, την τζαζ και την κάντρυ. Το Fear  είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του άλμπουμ. Γραμμένο όπως λέει για ένα μαλ.... που ήταν πρόεδρος στις Ην. Πολιτείες τον George W. Bush, το Fear ανεβαίνει και αυτό στην κορυφή του Αγγλικού τσαρτ και βοηθάει στο να υπάρχουν 5 γυναίκες υποψήφιες για το βραβείο Mercury του 2009   
 
 
 

Όταν αποφασίζει να μιλήσει στον τύπο, είναι σίγουρο ότι οι δηλώσεις θα προκαλέσουν συζητήσεις, κάτι που έγινε στο παρελθόν με αναφορές και σχόλιά της για ονόματα όπως οι Katy Perry, Bob Geldof, Amy Winehouse, Kylie Minogue κα.
 
Είναι τέτοια η αποδοχή των δηλώσεών της από τον τύπο, ώστε η γνωστή κουτσομπολίστική εφημερίδα Sun δημοσίευσε ψεύτική όπως αποδείχτηκε συνέντευξη μαζί της με δηλώσεις της για τους David και Victoria Beckham και το τότε ζευγάρι Ashley και Cheryl Cole.
 
Λουίζα Ζουγρή