ίγες εβδομάδες πριν την υποβολή της Ελληνικής υποψηφιότητας για τα όσκαρ, όλα δείχνουν ότι για 3η χρονιά το χρίσμα θα πάρει η ταινία που γυρίστηκε με τη συνεργασία όλων των μεγάλων ομίλων των ΜΜΕ και αφορά τη σχέση μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης.
Mε πραγματική αγωνία παρακολουθούμε όλοι στα δελτία ειδήσεων τη συμπεριφορά των κακών εκπροσώπων των δανειστών που αρνούνται να συμφωνήσουν με τις θέσεις που τους παρουσιάζουν οι Έλληνες αξιωματούχοι και δεν ΄ιδρώνει το αυτί τους΄ στις εκκλήσεις του πρωθυπουργού μας για ηπιότερη αντιμετώπιση των χωρών που δοκιμάζονται από την κρίση.
 
Οι δυσκολίες φάνηκαν από την πρώτη στιγμή, όπως συνέβη άλλωστε και στις προηγούμενες συναντήσεις όπου η Ελληνική πλευρά μόνιμα ισχυρίζεται ότι δοκιμάζεται ήδη το 50% του λαού μας και είναι αδύνατο να βάλουμε στη δοκιμασία και το άλλο μισό, γιατί θα καταρρεύσει το κράτος.
 
Η σθεναρή αυτή στάση οδήγησε τους ξένους να προχωρήσουν και να πάνε για σκι όπως δήλωσαν, μήπως και χαλαρώσουν και δουν τα πράγματα πιο ψύχραιμα.
 
Μαζί με τα προβλήματα με την τρόικα, άρχισαν να διαρρέουν και οι ειδήσεις για την πτώση των συντάξεων στα 360 ευρώ, ποσό που ήδη έχει συμφωνηθεί στο παρελθόν, αλλά υλοποιείται σταδιακά, γιατί πάνω απ' όλα και οι δυο πλευρές βάζουν τον ανθρώπινο παράγοντα και δεν θα ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ξαφνικό πρόβλημα.
 
Η υποψήφια ταινία έχει όλες τις προϋποθέσεις να προκαλέσει θετικές κριτικές και τον οίκτο των ξένων που με απόγνωση καταφεύγουν σε φρεσκάρισμα των μαθηματικών τους για να κατανοήσουν τις θέσεις μας π.χ. στο θέμα της ανεργίας όπου ενώ σε όλες τις χώρες που είναι στο μνημόνιο μειώνεται, εδώ αυξάνεται και έχει φτάσει το 1600000.
 
Η τρόικα αναρωτιέται, πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απόλυση των 67 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και την απόλυση των 1500 από τον ίδιο κλάδο ώστε να μειωθεί σημαντικά το μισθολογικό βάρος που επωμίζεται ο Ελληνικός λαός.
 
Ταινία ενδέχεται να γίνει και η τριήμερη συζήτηση στη βουλή, μια και αρχηγοί κομμάτων έδειξαν τις καλές κινηματογραφικές τους γνώσεις, οι ειδικοί ποτέ δεν ξεχνούν, ότι όλοι κορόϊδευαν  τότε τον Clint Eastwood και είδαμε την σημαντική εξέλιξή του σαν ηθοποιού, σκηνοθέτη και Αμερικανού πολίτη με συμμετοχή στην πολιτική σκηνή.
 
Για να σοβαρευτούμε λίγο, το μόνο ευχάριστο από όλη την υπόθεση, είναι ότι όλες τις προηγούμενες φορές που θριαμβολογούσαν οι αρμόδιοι μετά από συζητήσεις με την τρόικα, τα πράγματα πήγαιναν στην συνέχεια αντίθετα από ότι πιστεύαμε.
 
Τώρα που όλα δείχνουν ότι υπάρχουν δυσκολίες, τα πράγματα θα πάνε μάλλον καλύτερα, απλά οι ξένοι κάνουν λίγες διακοπές, υπάρχει και το Eurogroup. Τα ελληνικά ΜΜΕ, απλά βρίσκουν την ευκαιρία να μας κάνουν μια ένεση φόβου, που πάντα βοηθάει στις επιδιώξεις των σχεδιαστών της ζωής μας στο παρόν και το μέλλον.
 
Κώστας Ζουγρής