Δόθηκε η παράσταση για την πρόταση μομφής και οι περισσότερες γνώμες συμφωνούν ότι ήταν μια από τα ίδια, αλλά με χειρότερους πρωταγωνιστές σε σχέση με το παρελθόν. Φτηνές ειρωνείες από το σύνολο σχεδόν των ομιλητών κυριάρχησαν στο τριήμερο.
Βέβαια το αποτέλεσμα ακριβώς το ίδιο, μόνο που επειδή δεν μας παίρνει αριθμητικά, είχαμε μόνο μία διαφωνία από πλευράς κυβερνητικού συνασπισμού.
 
Δεν ξέρω γιατί, όμως νομίζω ότι πήρα κάποια αισιόδοξα μηνύματα σε ένα χθεσινό μικρό κοντινό μου ταξίδι και στην σημερινή επιστροφή, ο χρόνος θα αποδείξει αν έχω δίκιο στις εκτιμήσεις μου.
 
Χθες βράδυ σε μία διαδρομή με λεωφορείο στο οποίο υπήρχαν μόνο τρείς επιβάτες σε όλη την διαδρομή, είπα κατεβαίνοντας τελευταίος στον νεαρό οδηγό, μοναξιές,...μπα μου απάντησε, ακούω το ραδιοφωνάκι μου και είμαι μια χαρά. Τι ακούς τον ρώτησα, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ?, όχι μου απάντησε, παρακολουθώ την συζήτηση στην Βουλή για να δούμε τι θα γίνει.
 
Σήμερα επιστρέφοντας στο λεωφορείο, 3 νεαροί φοιτητές κατηγορούσαν όλους τους βουλευτές, που πίστευαν ότι είναι 200, λέγοντας ότι πρέπει να τιμωρηθούν για την ανικανότητά τους.
 
Πιστεύω ότι η άνοδος του βιοτικού επιπέδου στις τελευταίες δεκαετίες απομάκρυνε τους νέους από την πολιτική, γι'αυτό και οι αντιδράσεις τους στην περίοδο της κρίσης ήταν σχετικά ήπιες, αν όχι ανύπαρκτες.
 
Η κατάσταση όμως που επικρατεί μοιραία θα τους οδηγήσει στο να ξυπνήσουν από τον λήθαργό τους και να συμμετέχουν στα κοινά ψηφίζοντας και παίρνοντας πολιτικές θέσεις όπου είναι απαραίτητο.
 
Η αδιαφορία τους παρασύρρει τις αρχές στο να αδιαφορούν και αυτές με τη σειρά τους για το μέλλον των νέων.
 
Σήμερα το πρωί τα πράγματα βέβαια μου παρουσίασαν και μια άλλη πλευρά. Στο πρωινό λεωφορείο, πάλι με τρείς επιβάτες στην αρχή της διαδρομής, οδηγός είχε δίπλα του ελεγκτή, ο οποίος ήλεγχε αν ο κάτοχος μειωμένου εισιτηρίου είχε δικαίωμα για αυτό.
 
Ήταν ακριβώς δίπλα από τον οδηγό, ο οποίος είχε κόψει το εισιτήριο του επιβάτη, μιλάμε για τοπική γραμμή εκτός ΕΘΕΛ η οποία όπως είχα μαθει παλαιότερα επιδοτείται από το κράτος λόγο της μειωμένης κίνησης της γραμμής, εντάξει δίνουν δουλειά σε κάποιον συνάνθρωπό μας που ίσως έχει ανάγκη, ανάγκη που προφανώς δεν έχουν το 1500000 του ιδιωτικού τομέα. Στον ιδιωτικό τομέα ανήκουν βέβαια αυτά τα λεωφορεία, αλλά τα φράγκα πέφτουν από το κράτος.
 
Στην συνέχεια πήγα στις 12:30 στο Δημαρχείο να πληρώσω το νερό, ατύχησα, είχαν ημιαργία γιατί γιόρταζε ο πολιούχος της πόλης, κάτι που δεν είχε αποφασιστεί το πρωί, γιατί είχα φροντίσει να τηλεφωνήσω στις 9:30 και να ρωτήσω μέχρι τι ώρα ήταν ανοικτά τα ταμεία, υπάλληλος μου απάντησε, κανονικά κλείνουμε στις 1:30, αλλά πάρτε αργότερα γιατί μπορεί να έχουμε ημιαργία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν νομοθετημένο, αλλά στην διάθεση του Δημάρχου να αποφασίσει.
 
Χθες στην συζήτηση ακούγαμε να μιλούν με στόμφο κατηγορώντας τους ΄κακούς ξένους΄ βουλευτές κομμάτων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή πάνω από 1 εκατομμύριο. Και οι δυό τους ανήκουν σε επαγγελματική ομάδα που εκλέγει αρκετούς βουλευτές.
 
Ο ένας ΄είχε ξεχάσει΄ να δηλώσει 1 εκατομμύριο ευρώ, ο άλλος κάτι περισσότερο, είπε μάλιστα αν κατάλαβα καλά, ότι στο λογαριασμό αυτό που υπήρχαν τα κάποια εκατομμύρια, υπηρχαν και χρήματα που έστελνε ένας γείτονας για τη σύνταξη της πεθαμένης μάνας του! Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό που καταλαβαίνει κανείς, είναι ότι κάποιος εισπράττει για λογαριασμό του τη σύνταξη της πεθαμένης μάνας του βουλευτή, ελπίζω ότι είναι λάθος διατύπωση.
 
Η ουσία είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν να αλλάξουν, αλλά δεν έχουν αντίρρηση να αλλάξουν προς το χειρότερο οι άλλοι για να διασώσουν τα δικά τους κεκτημένα.
 
Είναι αυτοί που προφανώς έχουν σημαία τους την ρήση  πρώην πρωθυπουργού, Άυτή είναι η Ελλάδα΄, αντιπαθούν πρώην υπουργό για τις ατάκες του, άλλον υπερήληκα πρώην πρωθυπουργό για την ωμότητα που λέει τις συνήθως αλήθειες του.
 
Οι ίδιοι που είναι οπαδοί του Έμείς δεν αλλάζουμε, ούτε βουλιάζουμε, εσείς και θα αλλάξετε και θα βουλιάξετε΄. Γνήσιοι απόγονοι των νικητών του τρωικού πολέμου που τώρα πολεμάνε την ....τρόικα και αποτελούν τον Δούρειο ίππο 
 
Κώστας Ζουγρής