Είναι ίσως αστείο, αλλά αυτό το κομμάτι γράφτηκε πέρυσι τέτοια εποχή, τίποτα δεν αλλάζει εύκολα στην χώρα μας.
 
Αργήσαμε λίγο, αλλά έστω και αργά έπιασαν δουλειά και οι πολιτικοί μας που θα δουλέψουν υπερωριακά στο τριήμερο για να συζητήσουν την πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης που θα ολοκληρωθεί όπως είναι καθιερωμένο, τα μεσάνυχτα της Κυριακής σε μια προσπάθεια να μας πείσουν για το πόσο σκληρό είναι το επάγγελμά τους.
 
Οι λόγοι που γίνεται κανείς πολιτικός δεν πρέπει να διαφέρουν από αυτούς που μας ωθούν σε άλλες πτυχές της καθημερινής μας ζωής, έρωτας ή αγάπη για την πολιτική, κάποιο προξενιό από κάποιο φιλικό πρόσωπο που μας πρότεινε να ασχοληθούμε με την τοπική οργάνωση στην γειτονιά μας, την συνδικαλιστική οργάνωση στον τομέα του δημοσίου όπου εργαζόμαστε ή την κομματική οργάνωση της σχολής μας.
 
Τέλος υπάρχει και το συμφέρον που ειδικά στην πολιτική της χώρας μας συνδέεται συνήθως με την συνέχεια της οικογενειακής παράδοσης σε μια δουλειά που ακόμα και σήμερα μετά από τόσες δυσκολίες παραμένει αποδοτική από οικονομικής και κοινωνικής καταξίωσης.
 
Σχέση ερωτική με την πολιτική δεν έχει πια κανείς από τους σημερινούς πολιτικούς μας, προξενιά πια γίνονται μόνο σε εσωτερικό επίπεδο με τους βουλευτές συχνότερα από ποτέ να πηγαίνουν τα τελευταία  10 χρόνια από το ένα κόμμα στο άλλο, όσο για το συμφέρον, όλοι παραμένουν πια στην πολιτική αφού είναι το μοναδικό τους επάγγελμα.
 
Δύσκολα θα βρεις κάποιον βουλευτή που να είχε επαγγελματική προϋπηρεσία και αν αυτή υπάρχει θα είναι σε κάποιο κρατικό φορέα όπου θα είχε μπει σίγουρα εκτός ....ΑΣΕΠ.
 
Τι θα κάνουν λοιπόν στο τριήμερο οι εθνοπατέρες μας? θα ανεβάσουν ρυθμούς και θα δουλέψουν εντατικά για να δικαιολογήσουν τους μισθούς τους, 1-2 κατά παράδοση θα ρίξουν λευκό ή θα απόσχουν της ψηφοφορίας.
 
Αν ψηφίσουμε αρνητικά στην πρόταση μομφής, θα κινδυνεύουμε να συλληφθούμε αν ανάψουμε το τζάκι μας μόλις αρχίσουν τα κρύα, όσοι βέβαια είναι από ... τζάκι, για πετρέλαιο, όλα δείχνουν ότι θα συνεχισθεί η περυσινή αποχή και σύντομα θα δούμε στα σουπερμάρκετ τα σύγχρονα μαγκάλια.
 
Αν ψηφίσουμε αρνητικά θα διακόψουμε την πετυχημένη πορεία της κυβέρνησης λίγο πριν την ολοκλήρωση αυτού μας κάνουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 5 ετών και ίσως τους προκαλέσουμε ψυχολογικό τραλαλά.
 
Αν ψηφίσουμε αρνητικά θα βάλουμε τέλος στον πιο παράξενο έρωτα των τελευταίων 50 ετών στην πολιτική μας ζωή με την συνύπαρξη των δύο κομμάτων  που μας κυβερνούν.
 
Αν ψηφίσουμε αρνητικά θα κινδυνεύσουν να μείνουν ημιτελείς οι προσπάθειες σε παιδεία, εκπαίδευση, ασφαλιστικό, μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη που έχει δρομολογήσει η κυβέρνησή μας.
 
Αν τέλος ψηφίσουμε θετικά εκτός από όλα τα ανωτέρω, επί πλέον θα κινδυνεύσουμε να πάθουμε και άλλα χειρότερα τα οποία δεν τα ξέρουμε σήμερα, αφού ο κακός λύκος παραμονεύει και εμείς είμαστε άπειρες κοκκινοσκουφίτσες χωρίς γιαγιά.
 
Γι αυτό προσπαθήστε  να ξεχάσετε την ψηφοφορία, αυτοί που ψηφίσαμε θα βρουν την λύση όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, απλά θα μας στείλουν ξεχωριστό λογαριασμό ο καθένας.
 
Κώστας Ζουγρής