Από τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει για ψήφιση στην βουλή η νέα κυβέρνηση θα είναι αυτό για το άνοιγμα της ΕΡΤ, δείτε τι έγραφα τον Νοέμβριο του 2013.
 
Σε όλο αυτό το διάστημα έγραψα στην ΕΡΤ, στην EBU χωρίς ποτέ να πάρω καμία απάντηση, τώρα όλα γίνουν λέει όπως πρώτα και όλοι οι πρώην εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν επαναπρόσληψη τους.
 
Εμάς ποιο ελληνικό δικαστήριο μπορεί να μας δικαιώσει έναντι ενός κράτους που μας είχε σχεδόν 40 χρόνια με δελτίο παροχής χωρίς κανένα δικαίωμα, εντάξει στα 30 χρόνια είπαν να μας μονιμοποιήσουν με τον γνωστό νόμο αυτού που βόλεψε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, αλλά θα έπρεπε τότε να αρχίζαμε από το μηδέν μαι και δεν αναγνώριζαν την προϋπηρεσία.
 
Μήπως θα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει εξεταστική επιτροπή για να μάθουμε κι εμείς ποιος ήταν ο λόγος που έκλεισε η ΕΡΤ, αντί να επιδιώξουν να διορθώσουν ότι δεν πήγαινε καλά.
 
Το ότι την επαναφέρουν όπως ήταν πριν δηλώνει ότι αποδέχονται το παράνομο κλείσιμο της, τι σημαίνει αυτό;, θα μου πεις να κάνουν εξεταστικές επιτροπές για κάθε λάθος της κάθε κυβέρνησης;
 
Αυτό δεν ήταν απλό λάθος, ήταν η μεγαλύτερη χαζομάρα που έκανε ποτέ πολιτικός σε καιρό ειρήνης, με την ίδια λογική θα έπρεπε να έχει κλείσει τις εφορίες, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία και ότι δεν λειτουργούσε σωστά.
 
Από το κλείσιμο της ΕΡΤ και μετά, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούσαν.
 
Θα πρέπει να προσέξει πολύ η κυβέρνηση  τον τρόπο που θα ανοίξει την ΕΡΤ, η κοινή γνώμη είναι συντριπτικά εναντίον του να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση.
 
Αυτό είναι το κείμενο της 19ης Νοεμβρίου 2013:
 
Με την πρωινή επέμβαση των Ματ στο κτίριο της ΕΡΤ η κυβέρνηση πιστεύει ότι έβαλε τέλος στην προηγούμενη κατάσταση που είχε προκύψει μετά το λουκέτο της 11ης Ιουνίου.
 
Αυτό που ποτέ δεν μας είπε  είναι ότι στην ουσία με την απόφαση του κλεσίματος ουσιαστικά δολοφόνησε το ίδιο της το παιδί, αφού οι κυβερνήσεις μας ήταν οι φυσικοί και ουσιαστικοί προϊστάμενοι της ΕΡΤ από την πρώτη ημέρα που δημιουργήθηκε.
 
Τα επιχειρήματα περί δημόσιας τηλεόρασης είναι απλά για παραπλάνηση του λαού, όλες οι κυβερνήσεις διόριζαν με διαφορετικούς κατά καιρούς τρόπους, τους δικούς τους ανθρώπους, όχι πάντα με αξιοκρατικά κριτήρια.
Ακόμα και σήμερα μετά την επέμβαση, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κοροϊδεύουν τον κόσμο για τους δικούς τους λόγους.
 
Το παραμύθι ότι η ΕΡΤ ανήκει στους εργαζόμενους, ή στην προϊστάμενη αρχή πρέπει να πάρει τέλος.
Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό και από αυτόν την έχουν στερήσει, τα νομικίστικα επιχειρήματα και από τις δυο πλευρές δεν εξυπηρετούν τις πολιτιστικές ανάγκες των Ελλήνων που τα τελευταία χρόνια βλέπουν κάθε κόμμα να ενδιαφέρεται για το πως θα επιβάλλει τις απόψεις του αδιαφορώντας για το σύνολο του λαού.
 
Το γυαλί είναι αλήθεια ότι έσπασε με την επέμβαση του Ιουνίου, όπως και με την αντίδραση των εργαζομένων που ουσιαστικά είχαν δίκιο, αλλά αν οι αντιδράσεις όλων των εργαζομένων είναι οι ίδιες σε όλους τους τομείς εργασίας, μπορούμε να φαντασθούμε τι θα συμβεί στη  χώρα.
 
Όλη η χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Μυτιλήνη μέχρι την Κέρκυρα, έχει ανάγκη μιας βελτιωμένης ΕΡΤ χωρίς επεμβάσεις από κυβέρνηση, αντιπολίτευση, δημοσιογράφους, εργαζόμενους, συνδικαλιστές και παρατρεχάμενους.
 
Ας κάτσουν επιτέλους κάτω μια φορά κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσουν σε κάτι ουσιαστικό.
Ποτέ ο νέος φορέας δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την προηγούμενη κατάσταση αν δεν υπάρξει συνδετικός κρίκος της κατάστασης που ήταν η ΕΡΤ με την νέα ΔΤ.
 
Κώστας Ζουγρής