Σαν τους μελλοθάνατους που περιμένουν την εκτέλεσή τους κάθε μέρα παίρνουμε μεν παράταση ζωής, αλλά παράλληλα παρακολουθούμε γεγονότα που μόνο σε ταινίες εναλλακτικού σινεμά θα μπορούσαμε να δούμε.
Γονείς δηλώνουν ότι έχουν δεκάδες παιδιά, ναι μη γελάτε, κάποια μητέρα δήλωσε μέσα σε μια μέρα 7 και συνολικά 14 και το κράτος το δέχτηκε και τους δίνει ένα σημαντικό ποσό σαν επίδομα.
Από την άλλη γονείς με 4 παιδιά, από τα οποία τα 3 είναι άνεργα, δεν εισπράττουν τίποτα και δεν θεωρούνται πολύτεκνοι γιατί τα παιδιά είναι μεγαλύτερα των 18 ετών.
Οι κάτοικοι Ψυχικού και Φιλοθέης διαμαρτύρονται για τις νέες φορολογικές κλίμακες στα ακίνητα και κατά πάσα πιθανότητα έχουν δίκιο, άσχετα του ότι οι κάτοικοι του περάματος δύσκολα θα έχουν μεγαλύτερο εισόδημα. 
Οι αγρότες, στους οποίους το κράτος βάζει τεκμήριο διαβίωσης 3000 ευρώ, γιατί δεν δηλώνουν ούτε ένα ευρώ γκρινιάζουν, 8.000 συμπατριώτες μας είναι επίσημα εκατομμυριούχοι, κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι οι ανεπίσημοι και το σύνολο του λαού συνεχίζει στην ουσία να πληρώνει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια. Μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει στον λαό 2,5 δις με την υπόθεση των υποβρυχίων για την οποία κανείς δεν φταίει.
1.500.000 άνεργοι θα μπορούσαν άνετα να πληρώνονται με αυτά τα 2,5 δις για αρκετό διάστημα, αυτά τα χρήματα πηγαίνουν ουσιαστικά σε 1500 άτομα για να μην κλείσουν τα ναυπηγεία.
Κανείς δεν θέλει να κλείσουν τα ναυπηγεία, ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, δημόσια ή ιδιωτική, αλλά το θέμα των ναυπηγείων είναι καθαρή πρόκληση με την ανοχή και των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα από τότε που προέκυψε το πρόβλημα, όπως βέβαια και αρκετά πριν.
Είναι πραγματικά αστείο το ότι οι Νεοδημοκράτες δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος σαν αρχηγός του κόμματός τους κέρδισε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις τον Ανδρέα Παπανδρέου στην περίοδο 1989-90 και όσοι είναι γνώστες της πολιτικής καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό.
Από την άλλη έχουμε τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά ποτέ να μην αποδέχονται την ηγεσία του κόμματος υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος αν και γιος του Ανδρέα και υπουργός του κόμματος για πολλά χρόνια, δεν είχε την εύνοια των Ανδρεϊκών.
Αντίθετα ο σημερινός αρχηγός που παρέλαβε το κόμμα με 40% περίπου, και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τώρα είναι γύρω στο 5-7%, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.
 Παρακολουθούμε τα βραδινά δελτία ειδήσεων και νομίζουμε ότι βλέπουμε κωμικές ταινίες της πατρίδας μας στην δεκαετία του '50.
Βλέπουμε διαφημίσεις εφημερίδων για τις εκδόσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου νωρίτερα για να μη  χάσουμε και το τριήμερο και αντί να μας διαφημίσουν ένα πολιτικό ή κοινωνικό θέμα, μας λένε πιο cd θα περιέχουν ή τα δώρα που θα δώσουν.  
Άλλη λοιπόν είναι η πραγματικότητα για μένα. δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη για εσάς και άλλη για τους άλλους που σιγά σιγά φανερώνονται, αλλά με τους σημερινούς ρυθμούς θα πάρει χρόνια μέχρι να αποκαλυφθούν πλήρως.
 
 
Κώστας Ζουγρής