Είναι γεγονός ότι μετά από αρκετά χρόνια τα μέσα που ασχολούνται αποκλειστικά με το ροκ, φέτος αποφάσισαν να διευρύνουν το άνοιγμά τους και προς άλλα είδη μουσικής, όπως η σύγχρονη ποπ, η ηλεκτρονική χορευτική, ακόμα και η χορευτική μουσική της εποχής μας.

 

Το εναλλακτικό ροκ κουβαλάει πολλά χρόνια πάνω του και δεν κατάφερε να βγάλει ένα νέο ισχυρό κίνημα που θα ανανεώσει το είδος. Τώρα πια είναι όλα γλυκά μπερδεμένα και υπάρχει ένα μπέρδεμα του εναλλακτικού ροκ ήχου της εποχής, με την ποπ, την ηλεκτρονική και τη χορευτική μουσική.

 

Συχνά ακούμε ότι το ροκ είναι νεκρό, πόση αλήθεια κρύβει όμως αυτή η φράση; Είμαστε στον Οκτώβριο και πάνω από 10 άλμπουμ που εντάσσονται σε διάφορες κατηγορίες του ροκ, έχουν περάσει από την πρώτη θέση του Νο 1 στην Αμερική.

 

Mαζί με το Pearl Jam που θα είναι 1 την Δευτέρα, είναι 10, αριθμός λογικά που δεν έχει προηγούμενο στο Αμερικάνικο ΤΟΠ 200. 

 

 

Τα περισσότερα από αυτά βέβαια έμειναν μόνο μία εβδομάδα στην κορυφή, αλλά και πάλι,  ο αριθμός είναι υπερβολικά μεγάλος ακόμα και αναλογικά για ένα πεθαμένο είδος.
Πιστεύω ότι πρέπει να μιλάμε πια για μετάλλαξη του ροκ, γιατί ακόμα και οι κάντρυ δίσκοι, όπως αυτός του Luke Bryan, έχουν στοιχεία από την κάντρυ, λογικό, αφού η μουσική αυτή έδωσε στο ροκ πολλά από τα συστατικά του. 
 
 
O Jack Johnson από την Χαβάη και οι Μumford and Sons από την Αγγλία, ανήκουν στο χώρο του φολκ ροκ 
 
 
 
Οι Black Sabbath, βετεράνοι του ροκ πήγαν για πρώτη φορά στο Νο 1 της Αμερικής μετά από 44 χρόνια καριέρας και ακόμα έχουν μία ενεργητικότητα που δίνει κουράγιο σε πολλούς συνομίληκους οπαδούς τους,
 
 
 
οι Paramore ανήκουν στο εναλλακτικό ροκ και άλλα παρακλάδια του είδους   
 
 
O Bon Jovi και το συγκρότημά του, πήγε κι αυτός Νο 1 αν και μετράει πάνω από 30 χρόνια καριέρας
 
 
βέβαια στη χώρα μας, ίσως κάποιοι να αμφισβητούν την ροκ ιδιότητα των Bon Jovi, αλλά θα την αποδεκτούν στο μέλλον, αφού είναι γνωστό ότι το ροκ χωρίζεται σε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες κατηγορίες.
Οι Avenged Sevenfold πέρασαν από το Νο 1 άλμπουμ Αγγλίας και Αμερικής, αλλά δύσκολα θα διαβάσετε ή θα τους ακούσετε στο Ελληνικό ραδιόφωνο, μάλιστα ανήκουν σε εταιρία κολοσσό, που δεν κυκλοφορεί τους δίσκους της σε φυσικό προϊόν στην Ελλάδα.  
 
 
Οι Queens Of The Stone Age μαζί με τους Sabbath και τους Pearl Jam θα είναι μάλλον λογικά οι μόνοι που λενε κάτι στο κοινό που παρακολουθεί το ροκ στη χώρα μας, αλλά και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους έχουν τους φίλους τους ανάμεσά μας 
 
 
Δικαιωμένοι με τον τίτλο που διάλεξαν πρέπει να είναι οι Fall Out Boy: Save Rock And Roll 
 
 
Οι εναλλακτικοί ρόκερς στη γειτονιά μας, θα έβγαλαν σπυριά με την πρόσφατη συνεργασία τους με τον Ryan Adams.
 
Υπάρχουν ακόμα τα Νο 1 άλμπουμ στην Βρετανία, όπως αυτά του David Bowie που επέστρεψε μετά από 10 χρόνια απουσίας  
 
 
των Arctic Monkeys με θετικές αλλαγές στον ήχο τους
 
 
 οι Αμερικανοί Kings Of Leon και Haim με No 1 στην Αγγλία και οι 1975  
 
 
και Biffy Clyro 
 
 
Λουίζα Ζουγρή