Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, τα πάντα θέλουν επιμονή και τύχη όπως μας λένε συνέχεια οι γονείς μας, αλλά η επιμονή μας τελειώνει μετά από πολλές προσπάθεις και η τύχη δεν πουλιέται πουθενά, αλλά είναι μάλλον συνδυασμός πολλών συνισταμένων.
 
Το πρώτο άλμπουμ των Ηaim υστερούσε μέχρι χθες κατά μερικές εκατοντάδες αντίτυπα του άλμπουμ του Justin Timberlake σε πωλήσεις στην Βρετανία και δεν αποκλείεται να το δούμε την Κυριακή το βράδυ στο Νο 1, ενώ τοπ 10 θα είναι και στην Αμερική.
 
Οι τρείς αδελφές που είναι 27, 24, και 22 χρόνων αντίστοιχα, έχουν γονείς μουσικούς και έμαθαν από μικρές να ακούνε αμερικάνικη φολκ, ροκ ρυδμ εντ μπλουζ και όλα τα καλά μουσικά ακούσματα που μπορεί να έχει ένας νέος που μεγαλώνει στην Καλιφόρνια. Οι πρώτες τους δισκογραφικές προσπάθειες έγιναν σχεδόν πριν από 10 χρόνια με το όνομα Valli Girls  
 
 
 
 κυκλοφόρησαν μάλιστα και δίσκο στην Sony. To 2005 το τραγούδι τους Valli Nation κυκλοφόρησε σε συλλογή/soundtrack δίπλα σε ονόματα όπως οι Avril Lavigne, Good Charlotte, Simple Plan και Alicia Keys.
 
 
από τότε μένανε στην προσπάθεια, μέχρι πέρυσι την άνοιξη που μαζί με εμάς που τις ανακαλύψαμε ψάχνοντας στο διαδίκτυο, τις ανακάλυψαν οι Βρετανοί, άρχισε η προβολή τους από το ΝΜΕ, το BBC και άλλες πηγές που σιγά σιγά ανακάλυπταν την φρεσκάδα του ήχου τους.
 
Τώρα στους θαυμαστές τους περιλαμβάνονται η Katy Perry, o David Letterman, η Αngel Haze, o Jay Z που τις υπέγραψε στην εταιρία managment που έχει, οι Phoenix που προσπάθησαν να μάθουν Γαλλικά στα 3 κορίτσια, οι Vampire Weekend που τις πήραν να ανοίγουν συναυλίες τους, παίξανε μπροστά στον πρωθυπουργό της Αγγλίας David Cameron και πολλοί άλλοι.
 
Το άλμπουμ τους Days Are Gone παίρνει καλές κριτικές και έστω με καθυστέρηση τους ανοίγει τον δρόμο για μια καλή καριέρα και ας έλεγε γι'αυτές ο Julian Casablancas των Strokes ότι πρέπει να βρείτε καλύτερα τραγούδια.
Aυτό το βίντεο είχε αναρτήσει στο Twitter πριν από 18 μήνες το apotis4stis5 
 
 
 
 και βέβαια είχε παρουσιαστεί τότε από το Α΄ Πρόγραμμα πριν από οποιοδήποτε άλλον στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη.
Το Don't Save Me είχε παιχτεί λίγο πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ , 
 
 
 
ενώ μέσω του Site είχαμε προβάλλει και το Falling
 
 
 οικονομικά βίντεο που όμως σιγά σιγά βρίσκουν απήχηση στο διαδίκτυο και μεγαλώνουν τη φήμη τους.
Για αρκετά από αυτά τα τραγούδια θα έχουμε μάλλον επανακυκλοφορία με νέο κύκλο επιτυχίας, αφού στην πρώτη περίοδο δεν είχαν την τύχη που άξιζαν 
 
 
 
Οσο για μας θα συνεχίσουμε να γράφουμε για τις Haim, την Lorde που παρεπιμπτόντως έχει το  Νο 1 τραγούδι στην Αμερική με το Royals και άλλα νέα πράγματα που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.
 
Λουίζα Ζουγρή