Είναι πια γεγονός, ... η κάθε πολυκατοικία στέλνει στο Νο 1 το αγαπημένο της συγκρότημα

Είναι πια γεγονός, ... η κάθε πολυκατοικία στέλνει στο Νο 1 το αγαπημένο της συγκρότημα

Η τεχνολογία προσφέρει πια ανεξάντλητες παροχές τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το ανθρώπινο μυαλό. Πριν από μερικά χρόνια ο Πετρίδης είχε πει ότι η κάθε παρέα και η κάθε πολυκατοικία έχει το αγαπημένο της συγκρότημα, τώρα προφανώς με την βοήθεια της τεχνολογίας κάποιοι έχουν πια την δυνατότητα, έναντι αμοιβής ή κινούμενοι από κάποιον ειδικό λόγο, α ανεβάζουν στις πρώτες θέσεις, ακόμα και στην κορυφή τον καλλιτέχνη που επιθυμούν.

Τον περασμένο χρόνο το είδαμε αυτό με συγκροτήματα όπως οι Lathums που κατάφεραν οι κάτοικοι μιας μικρής Αγγλικής πόλης, του Wigan, να τους στείλουν με ομαδικές επισκέψεις στις διάφορες πλατφόρμες στο Νο1 της Αγγλίας, αμέσως μετά εξαφανίσθηκαν.

Αυτό μάλλον συμβαίνει πια σε μόνιμη βάση στο Αγγλικό τσαρτ όπου μέτρια άλμπουμ, ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις χωρίς να έχουν ανάλογη συνέχεια.

Είναι θεωρητικά μια μόνιμη διαδικασία αφού δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να απαγορεύει ομαδικές επισκέψεις. Στη Αμερική στην οποία έχουν εισχωρήσει στην αγορά Κινέζοι και Κορεάτες, αυτό θα είναι παιχνίδι και καθιερώνει εύκολα καλλιτέχνες.

Όποιος έχει τον τρόπο, τα καταφέρνει, είναι η νέα εικονική τάξη πραγμάτων, μια ψεύτικη πραγματικότητα στην οποία κανείς δεν ξέρει ποια είναι η πραγματική αλήθεια.

Αυτό δεν συμβαίνει βέβαια με όλα τα άλμπουμ, όμως όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να συμβαίνει με κάποια.

Δείτε ας πούμε τις επισκέψεις που έχει η Grimes, πρώην σύζυγος του Elon Musk στο YouTube, μας αρέσει σαν τραγουδίστρια, αλλά σαν να είναι υπερβολικές οι επισκέψεις που έχει στο διαδίκτυο, ενώ άλλοι που τους παίζει μέρα νύχτα το ραδιόφωνο μπορεί να μην περνάνε τις 3-4 χιλιάδες.

Να μάθουμε να ζούμε με αυτήν την πραγματικότητα; μήπως μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά.

Δυστυχώς το σύστημα είναι ανίκητο και το διαδίκτυο μπορεί να μας προσφέρει απίστευτες δυνατότητες, όμως θα είναι αυτό που θα συντελέσει στο τέλος του κόσμου, υπερβολή; θα δείξει.

Κώστας Ζουγρής