galera2

 

Από τον Κώστα Ζουγρή

 

Μερικές σκέψεις με αφορμή μία ακόμα επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Μέρκελ και τον θόρυβο που προκλήθηκε για το ότι δεν εκδίδουν αποδείξεις ., σύμφωνα με Γερμανό, οι επιχειρήσεις στις τουριστικές περιοχές.

Το αν εκδίδουν ή όχι το ξέρουν όσοι πήγαν διακοπές.

Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το πώς είναι γαντζωμένες στα προνόμιά τους διάφορες κοινωνικές ομάδες της χώρας αρνούμενες να υποχωρήσουν ή να αποδεχθούν ότι δυστυχώς για όλους το πάρτι τελείωσε και μοιραία η επιμονή τους θα επισπεύσει το τέλος της χώρας.

 

Είναι οι ίδιοι που παραπλανούνται χρόνια τώρα από όλα τα πολιτικά κόμματα εξουσίας που ξέρουν τις αδυναμίες μας σαν λαό και το εκμεταλλεύονται.

Σε όλες τις χώρες οι πολιτικοί λένε ψέματα, μερικές φορές μάλιστα εθνικοί λόγοι κάθε χώρας επιβάλλει να το κάνουν. Οι δικοί μας όμως έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, αφού είναι ανίκανοι να βελτιώσουν την κατάσταση.

 

Ειλικρινά πόσες φορές τα τελευταία 4 χρόνια δεν ακούσαμε τους εκάστοτε υπουργούς οικονομικών, αλλά και τους πρωθυπουργούς μας να λένε, όχι άλλα μέτρα, όλα πάνε μια χαρά.

 

Αλλά και την εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση να μας διαβεβαιώνει ότι μόλις γίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει ότι μας στέρησαν οι προηγούμενοι? 

 

Όλα αυτά γιατί? γιατί δεν θέλουν να θίξουν την κομματική πελατεία τους, όπως εμείς δεν θέλουμε να αλλάξουν πρόγραμμα τα τηλεοπτικά μας κανάλια, τα ραδιόφωνά μας, το ποδόσφαιρό μας, τα ΜΜΕ που παρακολουθούμε, όλα όσα μας οδήγησαν στην σημερινή κατάντια.

 

Με την προσοχή μας επιβραβεύουμε τα πολιτιστικά σκουπίδια και με την ψήφο μας τα πολιτικά κόμματα που μας κοροϊδεύουν σαν τον κακό λύκο.

 

Το πρωί, σε κάποιο μεταφορικό μέσο που επέβαινα, πλήρωσε ο επιβάτης και ζήτησε από τον εισπράκτορα να μην του κόψει εισιτήριο και να καρπωθεί αυτός το κόμιστρο. Το είχα παρατηρήσει και άλλη φορά, με τουλάχιστον 6 επιβάτες που ήταν κοντα μου να κάνουν το ίδιο, δηλαδή αυτός ο ειπράκτορας ενδέχεται να βγάζει μαύρα τουλάχιστον 1 χιλιαρικάκι την ημέρα, να χάνει ο εργοδότης του κάποιες εισπράξεις, το κράτος τον νόμιμο φόρο, αλλά ειδικά στην προκειμένη περίπτωση, τί κερδίζει ο επιβάτης, ΤΙΠΟΤΑ, απλά είναι η επιβράβευσή μας σε αυτόν που δεν κλέβει τράπεζες, είναι μικρότερος απατεώνας, αλλά μάγκας. Μια σιωπηρή μικρή συνωμοσία που ουσιαστικά έχει σαν θύμα εμάς τους ίδιους, αφού όσο δεν βγαίνουν τα χρήματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα είναι πάντα τα μόνιμα θύματα.

 

Με την διαφορά ότι σιγά σιγά η παρέα μεγαλώνει, σύντομα θα περιλαμβάνει αρκετούς δημόσιους υπάλληλους και άλλους κλάδους.

Η γάγγραινα, αν δεν την αντιμετωπίσεις εγκαίρως, θα καταστρέψει τα πάντα.