Είναι πρόκληση , όταν έχεις την δυνατότητα να συζητήσεις με νουνεχείς ανθρώπους πού εκτιμάς . Το ερώτημα πού τίθεται είναι αν οι θρησκείες περιέχουν φιλοσοφικά κείμενα ή πραγματικά περιστατικά , και τελικά ανεξαρτήτως θρησκεύματος το τελικό ερώτημα είναι " υπάρχει θεός " ?
Ο Πασκάλ , όπως γράφεις , το είπε υπέροχα καί αυτό είναι ένα φιλοσοφικό ερώτημα , δεν κάνει επίκληση μαθηματικών ή φυσικών περιστατικών για να αποδείξει εν τοίς πράγμασι την ύπαρξη Θεού , αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί στο εργαστήριο in vitro . Ο Θεός , ο κάθε θεός είναι μιά προσταγή πρός το Καλό , το αντίθετο είναι ο διάβολος , πολλά θρησκευτικά κείμενα σημειώνουν και προτρέπουν πρός την αποφυγή του , προφανώς κατά την δική μου άποψη δεν θέλουν να ακυρώσουν τήν ύπαρξη τού παντοδύναμου και να υπενθυμίσουν κάποια υπαρκτή οντότητα με αντίρροπη δύναμη πού ανταγωνίζεται τον μοναδικό .Είναι ένα κάλεσμα στον άνθρωπο να πράξει το Κσλό , η θρησκεία είναι το σκαλοπάτι πρός την σκέψη , την αναρώτηση και την αναζήτηση τού σωστού , εν συντομία το μήνυμα είναι βρές τον θεό μέσα σου και ζήσε σαν θεός , δίκαιος , σπλαχνικός , σοφός . Δύσκολα και ακριβοκατάκτητα μοιάζουν αυτά και η ένταξη σε θρησκευτικά στρατόπεδα δεν εξασφαλίζει σε κανέναν τίποτα , εμείς οι άνθρωποι ζούμε τίς ζωές μας , όχι οι θεοί , και απόδειξη και χνάρι τής ύπαρξης μας θα πρέπει να είναι το αποτύπωμα τού σωστού πού αφήσαμε . Πόσο δύσκολο όμως το σωστό , η θρησκεία μάς έδωσε κάποιες οδηγίες , μάς έδωσε τον τρόπο να φιλοσοφούμε , οπότε για μένα τα Ευαγγέλια είναι φιλοσοφικά κείμενα .
Βάζω τραγουδάκι πού μού έχει κολλήσει , απλό και παραπέμπον σε ανεξίτηλη Γαλλική συνταγή τού 70, και εύχομαι καλή χρονιά