Κάποτε υπήρχαν κάτι χαρτιά που τα έλεγαν εφημερίδες

Κάποτε υπήρχαν κάτι χαρτιά που τα έλεγαν εφημερίδες

Με γρήγορο ρυθμό, ακόμα και στην χώρα μας τα περισσότερα έντυπα και ειδικά οι εφημερίδες που βασίζονται περισσότερο στην ειδησεογραφία παραχωρούν τον χώρο τους στο διαδίκτυο.

Ελάχιστοι νέοι θα διαβάζουν σήμερα έντυπες εφημερίδες, ίσως αυτοί που έχουν σχέση με τα χρηματιστηριακά και τα αθλητικά.

Η ταχύτητα ενημέρωσης που απαιτεί ο εθισμένος πια από το διαδίκτυο αναγνώστης δεν αφήνει και πολλές ελπίδες για το μέλλον του έντυπου τύπου.

Όσες εφημερίδες έχουν καταφέρει να στήσουν με επιτυχία διαδικτυακές σελίδες θα συνεχίσουν να παίζουν το ρόλο τους και στην νέα κατάσταση και ήδη πολλές το κάνουν.

Το θέμα είναι αν μπορούν να προσαρμοσθούν οι μεγάλοι σε ηλικία αναγνώστες, σε κάποιο βαθμό ίσως, αλλά ο χρόνος θα προσαρμόσει όλους τους αναγνώστες στην νέα εποχή, αλήθεια πόσοι από εσάς βλέπουν πια τα πρωτοσέλιδα στα περίπτερα, νομίζω ελάχιστοι, βέβαια οι εφημερίδες δεν είναι το μόνο που έχει αλλάξει στην ζωή μας και θα αλλάξουν στο κοντινό μέλλον πολλά ακόμα, αλλά αυτά θα αφορούν τους νεότερους.

Το βλέπουμε και στην μουσική, αντέδρασαν για κάποιο διάστημα μερικοί, τώρα τέρμα, απομακρύνθηκαν, θα δημιουργηθεί, αν δεν έχει ήδη δημιουργηθεί, ο νέας πυρήνας ακροατών με διαφορετικά γούστα και τρόπο ακρόασης.

Κώστας Ζουγρής