Αρχίζει μέσα στον μήνα ο νέος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς Homeland που πέρυσι κέρδισε το βραβείο σαν η καλύτερη σειρά  από τις ανταγωνιστικές, επίσης πετυχημένες σειρές Βreaking Bad και Mad Men.

 

To πρώτο επεισόδιο σε μία πρωτοφανή κίνηση για τα τηλεοπτικά δεδομένα, διέρρευσε στο διαδίκτυο και ήδη μερικές εκατοντάδες χιλιάδες φίλων της σειράς το είδαν με όπως λέγεται κομμένη την αρχή και το τέλος.

 

Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή θα βοηθήσουν σίγουρα την σειρά να αποκτήσει καινούργιους φίλους αφού η υπόθεσή της στηρίζεται στην ανάμιξη των ΗΠΑ μέσω κατασκοπίας στην περιοχή.

 

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το ότι μία χώρα όπως η Αμερική που οι επεμβάσεις της σε ξένες χώρες δεν είναι κάτι το σπάνιο στην σύγχρονη ιστορία, να αναδεικνύει στην κορυφή, σειρές όπως το Homeland, το Americans και το House Of Cards με σαφή παραπολιτική πλοκή που είναι δοσμένη με τόση αληθοφάνεια σε σημείο που σε βάζει σε σκέψεις για το αν πίσω από την Αλ Κάϊντα είναι οι ίδιοι οι Αμερικάνοι.

 

Μέσα στην κρίση της εποχής, το να ....σπουδάσεις κατάσκοπος είναι ίσως η πιο σίγουρη δουλειά, αλλά παράλληλα και πολύ επικίνδυνη γιατί αυτοί που σήμερα θεωρούνται ευνοημένοι, εύκολα αύριο μπορεί να κατηγορηθούν για κατασκοπία σε βάρος της χώρας τους, γιατί όπως έχουμε διαπιστώσει σε ταινίες και λογοτεχνία η αλλαγή στρατοπέδου προτίμησης είναι στην ημερησία διάταξη. 

 

 

Ο Jay Z σε ένα από τα τραγούδια του τελευταίου του άλμπουμ κάνει αναφορά στον Brody, βασικό ήρωα του Homeland. To τραγούδι έχει τίτλο FUTW Fuck Up The World  

 

και πραγματικά δεν θα μπορούσε να πει κανείς τίποτα λιγότερο ή περισσότερο γι'αυτά που είδαμε στους δύο προηγούμενους κύκλους του Homeland που κάνουν τις κινηματογραφικές ταινίες με ανάλογα θέματα να φαίνονται λίγες.
Ατελείωτοι είναι οι πετυχημένοι κύκλοι πολλών τηλεοπτικών σειρών της εποχής μας, όπως ατελείωτη είναι η ανάμιξη της κατασκοπίας στην καθημερινή ζωή των πολιτών ανεξάρτητα του αν ζουν στην Τεχεράνη, την Αθήνα ή την Νέα Υόρκη. 

 

 

Κώστας Ζουγρής