Αυτός ο τίτλος ίσως αποδίδει αρκετά αυτό που προσπαθούμε εδώ και μερικούς μήνες από αυτόν τον ιστότοπο.

 

Ένα κυνήγι όμως που δεν έχει σαν στόχο ζώα ή πτηνά, αλλά, τραγούδια, άλμπουμ, καλλιτέχνες, ταινίες που πιστεύουμε ότι αξίζουν της προσοχή σας.

Θυμάμαι πριν πολλές δεκαετίες μία από τις καταξιωμένες σήμερα τηλεοπτικές παρουσιάστριες που έκανε σαν μικρό παιδί όταν βγήκε για πρώτη φορά στο δελτίο ειδήσεων, κάπως έτσι αισθανόμαστε κι εμείς κάθε φορά που πρώτοι ανακαλύπτουμε ένα καινούργιο όνομα που γνωρίζει επιτυχία στη συνέχεια.

 

Βλέποντας τις τελευταίες μέρες, την αποδοχή που έχουν ονόματα όπως οι London Grammar, η Lorde

 

 

και λίγο παλαιότερα μαύροι μουσικοί όπως οι Frank Ocean, Kendrick Lamar, Weeknd

 
 
και πολλοί ακόμα, παίρνουμε κουράγιο για τη συνέχεια μιας προσπάθειας που απαιτεί πολύ χρόνο και αναζήτηση σε όλους τους μουσικούς χώρους.
Δεν ζούμε σε μία προηγμένη μουσικά χώρα από πλευράς παραγωγής και ενημέρωσης, αλλά σε χώρα που μάλλον υστερεί σε σχέση με μερικές χώρες της Αφρικής, που λογικά λόγω ιστορικού παρελθόντος, είχαν σχέση με Αγγλία και Γαλλία και δεν είναι τυχαίο το ότι οι μουσικοί από Αφρικάνικες χώρες έχουν εδώ και πολλες δεκαετίες επιτυχίες σε Ευρωπαϊκές χώρες.
 
Χωρίς να θέλω να θίξω κόμματα και καταστάσεις, ο λαός μας πάντα ήταν ανοικτός σε ακούσματα από άγνωστους καλλιτέχνες, σκοπίμως αγνοούσε σε μεγάλο βαθμό τους καθιερωμένους, ακριβώς όπως στην πολιτική υποστήριζαν κάποιοι τον Σαντάμ, τον Καντάφι, τον Μιλόσεβιτς και αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα και όχι τους λαούς στους οποίους ανήκαν οι συγκεκριμένοι. Το ίδιο γίνεται τώρα και σε κάποιο βαθμό με τον Ασαντ. 
 
Προσοχή δεν λέω ότι έχουν δίκιο ο Hollande, o Obama και οι άλλοι της παρέας της πολυεθνικής χωροφυλακής, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, όλες οι χώρες, μα όλες, κοιτάνε το συμφέρον τους, εμείς σε αντίθεση, αδιαφορούμε για το συμφέρον της χώρας μας.
 
Εσωτερική και εξωτερική πολιτική χωρίς ιδαίτερα καλό ιστορικό.
Υπάρχουν σταθμοί που το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός τους το βασίζουν σε διασκευές γνωστών τραγουδιών σε ύφος Chil Out, lounge  και αγνοούν επιδεικτικά ότι ακούνε σήμερα στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική. Ωραία είναι τα Chil Out και οι μουσικές για εκδηλώσεις μόδας, αλλά η μουσική προχωράει και αφήνει κάποιους μόνιμα πίσω.
 
Διαβάζοντας τις λίστες με τα τραγούδια που είναι ή θα γίνουν αύριο επιτυχίες, βλέπουμε λέξεις που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν κάνει  επιτυχία, να εμφανίζονται στα τσαρτς, BLURRED Lines, BERZERK,
 
 
 
ROAR, όλοι ψάχνονται για κάτι διαφορετικό, το ίδιο κάνουμε κι εμείς, κυνηγάμε στην κυριολεξία τα αξιόλογα καινούργια τραγούδια και σας τα παρουσιάζουμε στο apotis4stis5.
 
Κώστας Ζουγρής