Herb Alpert, ένας μουσικός θρύλος

Herb Alpert, ένας μουσικός θρύλος κυκλοφορεί στα 86 του νέο άλμπουμ

Λίγοι καλλιτέχνες στην ιστορία της αμερικανικής μουσικής μπόρεσαν να παραμείνουν σχετικοί δεκαετία με τη δεκαετία, όπως ο Herb Alpert.

Ο εμβληματικός μουσικός, φιλάνθρωπος και μέλος του Rock & Roll Hall Of Fame έγινε 89 ετών

 

O Herb Alpert στα τέλη της δεκαετίας του '50 συνεργαζόταν με τον Sam Cooke και μαζί με τον Lou Adler έγραψαν γι' αυτόν το Wonderful World.

 

 

Οι επιτυχίες ήλθαν με τα ορχηστρικά κομμάτια όπως το Lonely Bull το 1962, ενώ τις χρονιές 1965-66 οι δίσκοι του ξεπέρασαν σε πωλήσεις και αυτές των Beatles στις ΗΠΑ με τους οποίους είχε φιλικές σχέσεις λόγω του Brian Epstein.

 

 

Aπό τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του ήταν η διασκευή του στο A Taste Of Honey, ενώ πολλά άλλα τραγούδια του είχαν γίνει σήμα σε τηλεοπτικές εκπομπές ή επένδυσαν διαφημίσεις.

 

 

O Herb Alpert έχει χαρίσει στον Μίκη Θεοδωράκη την μεγαλύτερη επιτυχία του στην Αμερική με την διασκευή του στο Ζορμπά που έφτασε στο Νο 11

 

 

Το 1969 πήγε στο Νο 1 με το This Guy's In Love With You ένα τραγούδι που ζήτησε από τον φίλο του Bart Bacharach να του γράψει όταν του είπαν ότι βαρέθηκαν να τον φωτογραφίζουν με την τρομπέτα και θα ήθελαν να τον δουν να τραγουδά, ο Herb Alpert έχει ερμηνεύσει και ένα άλλο αγαπημένο τραγούδι, το Without Her του Nilsson που διασκεύασε και η Βίκυ Λέανδρος.

 

 

 

 

 

 

Μέσα στα σημαντικά επιτεύγματα ήταν η δημιουργία της Α&Μ Records μαζί με τον Jerry Moss στην οποία υπέγραψε δεκάδες μετέπειτα διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Police, oι Carpenters, ο Peter Frampton, η Janet Jackson κα.

Η δεύτερη σύζυγος του είναι από το 1973 η Lani Hall πρώην τραγουδίστρια στον Sergio Mendes.

 

 

 

To 1979 με το ορχηστρικό Rise να φτάνει στην κορυφή έγινε ο μοναδικός καλλιτέχνης που έχει πάει Νο 1 με τραγούδι και ορχηστρικό.

 

 

Το νέο του άλμπουμ θα λέγεται Catch The Wind και θα έχει δικές του συνθέσεις, αλλά και διασκευές, οι δύο από αυτές σε τραγούδια των Beatles.

Κώστας Ζουγρής

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/