Χωρίς να θέλω να γίνω κακός, τα φετινά βραβεία του MTV θα πρέπει να ήταν από τα χειρότερα στην ιστορία του θεσμού.
 
Όμως δεν αποκλείω η χθεσινή τελετή να είχε εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης γιατί το ύφος της μουσικής που εκπροσωπεί, είναι, όχι στις καλύτερες στιγμές του, αλλά απλά δεν έχει πια δυνατό αντίπαλο.
 

Η Lady Gaga επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της Λουίζας, ήταν εντυπωσιακά καλή και σίγουρα θα έχει ένα τρίτο πετυχημένο άλμπουμ.

Το Applause έχει μερικά στοιχεία ευρωπαϊκής μουσικής από παλαιότερες δεκαετίες, ειδικά στην εισαγωγή του.
 

Η Miley Cyrus έκανε αγωνιώδη προσπάθεια  να μας αποδείξει ότι μεγάλωσε, αλλά δυστυχώς γι' αυτήν, διάλεξε λάθος τρόπο που ίσως της στοιχίσει στο μέλλον.

Ο Justin Timberlake είχε το μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής στην βραδιά και δικαίωσε την απόφαση του MTV για τον χρόνο που του παραχώρησε. Πραγματικά είναι σήμερα ο πρόεδρος της ποπ, όπως τον αποκάλεσε ο Jimmy Fallon.

O Robin Thicke δικαίωσε αυτούς που ισχυρίζονται ότι το βίντεοclip του στην ακατάλληλη εκδοχή έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο σε μία επιτυχία που δεν θα είχε τέτοια έκταση χωρίς τα 3 κορίτσια.
 

Ο Κanye West διάλεξε ένα ξεχωριστό τρόπο παρουσίας για να μην γίνει στόχος όπως άλλες χρονιές και  τα κατάφερε.

Η παρουσία των Daft Punk μπορούσε να αποφευχθεί, αφού δεν είχε κανένα απολύτως λόγο να γίνει, η Taylor Swift μεγαλώνει, αλλά το είδος της αμερικάνικης νοοτροπίας που κουβαλάει δεν αποβάλλεται ποτέ, ίσως αυτό να είναι και ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της.
 

Η Katy Perry είναι αστέρι στο είδος της και η παρουσία της στην γέφυρα του Brooklyn την βοήθησε πολύ. Ο Rocky, τον οποίο επικαλέσθηκε στην παρουσία της στο ρινγκ η Perry, παραμένει ένας λαϊκός ήρωας, ο Stallone μάλιστα μιλάει τώρα για μεταφορά του στην τηλεόραση. Θα περιμένουμε να δούμε πόσα Νο 1 θα έχει το νέο της άλμπουμ, σε μία εποχή που το να φτάσεις στην κορυφή είναι σαφώς πιο εύκολο για τα αστέρια της εποχής, απ' ότι στο παρελθόν, στα άλμπουμ όμως η Lady Gaga έχει πιο πολλές πιθανότητες να πετύχει μεγαλύτερες πωλήσεις.

Αν ήταν σε ισχύ οι σημερινοί κανονισμοί, οι Beatles θα είχαν τουλάχιστον 150 τοπ 10.

 
Κώστας Ζουγρής