Αφίσες με προτροπή στα 4 μεγάλα Γερμανικά κόμματα που διεκδικούν την εξουσία στις εκλογές του άλλου μήνα να μη δώσουν ούτε 1 ευρώ στην Ελλάδα, έχει γεμίσει όλη η Γερμανία.
Την ίδια άποψη υιοθετεί και μεγάλη εφημερίδα Bild.
H Γερμανία σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, κέρδισε τεράστια ποσά που προσεγγίζουν τα 49 δις ευρώ, από κέρδη που προέρχονται από τόκους χρημάτων που δάνεισαν οι Γερμανικές τράπεζες σε διάφορες χώρες στις οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Αντίθετα η χώρα μας, παρά τα μεγάλα ποσά που έχει λάβει με την μορφή δανείων, όχι μόνο δεν έχει βελτιώσει την θέση της οικονομικά, αλλά βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση και μόνιμα είναι οικονομικά στο μείον.
Θα ισχυριστούν κάποιοι και αυτό ισχύει μέχρι ένα βαθμό, οτι δεν γίνεται σωστή διαχείριση των χρημάτων που παίρνουμε. Όμως το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα χρήματα επιστρέφει στους δανειστές για την εξώφληση του χρέους μας.
Είναι υποκρισία λοιπόν να φωνάζουν οι Γερμανοί ότι δήθεν χάνουν τα λεφτά τους, αφού οι αριθμοί λένε ότι είναι οι κερδισμένοι.
Όπως οι έμποροι ναρκωτικών θέλουν ναρκομανείς για να διακινούν τα προϊόντα τους, έτσι και οι μεγάλοι οικονομικοί οργανισμοί θέλουν οικονομικά ασθενείς για να δανείζουν τα χρήματά τους.
Θα πει κάποιος, τί είναι αυτά που μας λες, μας δανείζουν με τόσο χαμηλό επιτόκιο και προσπαθούν να μας βοηθήσουν και εσύ γκρινιάζεις?
Όπως είπαμε το μεγαλύτερο ποσό από τα δάνεια επιστρέφει στους δανειστές και ένα μεγάλο μέρος από όσα μένουν πάει για αγορά προϊόντων από το εξωτερικό, συνεπώς οι φωνές για δήθεν σπατάλη των χρημάτων του Γερμανικού λαού, είναι ψεύτικες.
Ας πάμε στην μουσική που μας ενδιαφέρει για να δούμε τί συνέβη στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια.
Ουσιαστικά έκλεισαν μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες όπως η Warner που είναι χωρίς αντιπρόσωπο διακίνησης των δίσκων της, η Sony αποχώρησε από την Ελλάδα και έδωσε την αντιπροσωπεία σε κινηματογραφική εταιρεία, η Legend που αγόρασε πριν από μερικά χρόνια την Lyra, ακόμα κι αν υπάρχει φυτοζωεί.
Από καταστήματα, έκλεισαν τα Metropolis, ουσιαστικά υπάρχουν μόνο τα Public που το ρεπερτόριό τους δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός σημερινού μουσικόφιλου και ελάχιστα μικρά καταστήματα.
Από ραδιόφωνα, εκτός από την ΕΡΤ, έκλεισαν για οικονομικούς λόγους αρκετά από τον ιδιωτικό τομέα.
Γενικά, όπως βέβαια και σε άλλους τομείς, .....τα χρήματα των Γερμανών συμμάχων μας, μας κάνουν όλο και πιο φτωχούς.
Κώστας Ζουγρής