Η διακοπή των ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ μέσα στο καλοκαίρι, σίγουρα βοήθησε στο να ξεπεραστεί με μικρότερες απώλειες η αντίδραση του κόσμου.

Η επιστροφή στους καθημερινούς ρυθμούς από τις αρχές του Σεπτέμβρη θα οδηγήσει όλους μας στο να συνειδητοποιήσουμε τι χάσαμε με το κλείσιμο των ραδιοφωνικών σταθμών.

 

Στην τηλεόραση ένα γεγονός όπως το Champions League φαινομενικά μειώνει πρόσκαιρα τις αρνητικές εντυπώσεις, αλλά στο ραδιόφωνο τα δικά μας απογεύματα και όσων μας παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια θα είναι διαφορετικά.

Εδώ και μερικά χρόνια βιώνουμε μια συνεχή αναβολή των εξελίξεων που δείχνει ότι δύσκολα θα αποφύγει η χώρα μας.

 

Κάθε μήνα ακούμε και διαβάζουμε για τον κρίσιμο Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάϊο, Ιούνιο, κάνουμε μία μικρή διακοπή για τους 2 πιο καλοκαιρινούς μήνες και συνεχίζουμε την ταινία από την αρχή, εδώ και 3 χρόνια.

 

Ειλικρινά αυτή ήταν η ζωή μας και στην συνεργασία μας με την ΕΡΤ όλο αυτό το διάστημα, μας έδιναν κάτι έναντι και μετά περιμέναμε να βρεθεί ο τρόπος να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας.

 

Από το 2010 ο ύπνος μου έπαψε να είναι φυσιολογικός, όμως αυτό δεν συνέβαινε για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά στην κυριολεξία μόνο για μας κι αυτό γιατί, αν και οι παλαιότεροι, ήμασταν σαν ξένο σώμα μια και ποτέ δεν είχαμε καμία σχέση με κάποιο από τα κόμματα όλα αυτά τα χρόνια, ήμασταν δυο ΄μουσικά ψώνια΄ που κατάφεραν να βρει η τρέλα τους για την μουσική, αποδοχή από ένα μεγάλο μέρος του λαού μας.

 

Το ίδιο συνέβη και με το κλείσιμο της ΕΡΤ που μας βρήκε πάλι απομονωμένους στον δικό μας κόσμο.

 

Περάσαμε χάρις σε εσάς καταπληκτικά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτή η άγνοια των υπευθύνων στην ιστορία του ραδιοφώνου, που η αλήθεια είναι ότι δεν αφορά μόνο εμας τους δυο, δυστυχώς έχει αντίστοιχη άγνοια και σε άλλους τομείς, όχι μόνο στη μουσική και για να είμαστε δίκαιοι αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια.

 

Κώστας Ζουγρής