Γιατί προτιμούμε το Mainstream από το γκρουπ ...οι διανοούμενες κατσαρίδες

Γιατί προτιμούμε το Mainstream από το γκρουπ ...οι διανοούμενες κατσαρίδες

Ένα από τα πράγματα που μας προσάπτουν αυτοί που μας αμφισβητούν είναι το ότι είμαστε Mainstream, δηλαδή ακολουθούμε πάντα τις τάσεις που επικρατούν χωρίς να ψαχνόμαστε ιδιαίτερα.

Θα πρέπει όμως κάποιος να έχει πλήρη άγνοια για να μην αναγνωρίσει το ότι από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστή η παρουσία μας ήμασταν αυτοί που κάναμε γνωστές στον κόσμο όλες τις νέες τάσεις στην μουσική και όλους τους καλλιτέχνες που μελλοντικά ξεχώριζαν

Αυτό που ποτέ δεν ήμασταν είναι το να υπερασπιζόμαστε ασήμαντους καλλιτέχνες, απλά για να δείξουμε ότι ξέρουμε κάτι περισσότερο, αυτό είναι και το πρόβλημα που ακολουθεί μόνιμα αρκετούς από αυτούς που ασχολούνται με την μουσική στην Ελλάδα γράφοντας σε διάφορα έντυπα ή κάνοντας εκπομπές με περιθωριακό περιεχόμενο.

Nαι πάντα μας άρεσαν περισσότερο ας πούμε οι Led Zeppelin γιατί πάντα τους ανακαλύπταμε πριν από τους άλλους και θα ήταν κουτό το να τους απαρνηθούμε επειδή έγιναν μεγάλοι και τρανοί.

Εγώ και ο Πετρίδης μεγαλώσαμε με τα τσαρτς στην μουσική, τις δημοφιλέστεερες ταινίες, τα πιο εμπορικά βιβλία, και γενικά ό,τι είχε τις προοπτικές να ξεχωρίσει, ποτέ δεν προτείναμε κάτι που δεν είχε ποιοτική ή εμπορική αξία, απλά για να κάνουμε τους έξυπνους.

Δηλαδή θα έπρεπε να ξεγράψουμε τον Dylan επειδή έγινε γνωστός; όπως και άλλους καλλιτέχνες;

Γενικά δεν μας αρέσει η υποκρισία, όπως αυτή του σημαντικού καλλιτέχνη που είπε κάποτε, έλα μωρέ ο Πετρίδης με τα τσαρτ ασχολείται και ο ίδιος στον προηγούμενο αιώνα έκανε 3 χρόνια εκπομπές στην τηλεόραση της ΕΡΤ παρουσιάζοντας τα Ελληνικά τσαρτ και έλεγε συνέχεια Νο 1 αυτό, Νο 1 εκείνο, άσε μας τα έχουν πει κι άλλοι.

Όποιος δεν παρακολουθεί ότι ξεχωρίζει το κοινό, απλά χάνει επεισόδια, Beatles, Stones, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης και πολλοί άλλοι, όλοι ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν, θα έπρεπε να τους ξεγράψουμε γι' αυτό;

Το να υποστηρίζεις μόνιμα αποτυχημένους συμβαδίζει με κόμπλεξ κατωτερότητας, εντάξει δεν λέμε να μην παρακολουθείς άγνωστους, αλλά ταλαντούχους καλλιτέχνες, όμως όταν αυτοί ποτέ δεν κάνουν τίποτα, υπάρχει πρόβλημα, ή έτσι πιστεύουμε εμείς.

Κώστας Ζουγρής