Η κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Η κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους.... 256 ενός κυπέλλου που καλά καλά δεν ξέρουμε πώς το λένε και οι Ολυμπιακοί για μία ακόμα φορά προεξωφλούν σχεδόν την κατάκτηση του Europa League αδυνατώντας οι περισσότεροι να συνειδητοποιήσουν ότι η Ευρώπη θα είναι πια ένα μακρινό όνειρο για όλες τις ομάδες μας.

Στην γενική βαθμολογία θα πέφτουμε όλο και πιο κάτω με ότι επακόλουθο θα έχει αυτό για τους αγώνες που θα δίνουν οι ομάδες μας.

Τι φταέι για όλα αυτά και τι μπορεί να γίνει.

Ο τρόπος που για χρόνια γινότν το Ελληνικό πρωτάθλημα μοιραία οδήγησε στην σημερινή κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησαν εδώ και μερικά χρόνια να μαζέψουν λίγο την κατάσταση, αλλά οι οικονομικ΄δς αδυναμίες σχεδόν όλων των ομάδων, εκτός από 2-3 δεν αφήνουν περιθώρια να σταματήσει η εξάρτηση από το δηλητήριο που την τροφοψδοτεί εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Όπως έχδι η κατάσταση μόνο η επένδυση και οργάνωση ακαδημιών για νεαρούς Έλληνες παίκτες θα μπορούσε στο μέλλον να διορθώσει τα πράγματα, τώρα όλοι παίρνουν μέτριους παίκτες από το εξωτερικό, συνήθως μαύρους που είναι πιο φτηνοί και η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει..

Πριν από μερικά χρόνια ομάδες όπως ο Απόλλωνας, ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος τροφοδοτούσαν με Έλληνε ςπαίκτες τις μεγάλες ομάδες, τώρα οι νέοι περνούν την ώρα τους, όχι στα χωράφια των γονιών τους, αλλα΄στις καφετέριες και δεν παίζουν πια μπάλα, όπως βέβαια δεν ακούν εκαι μουσική.

Κώστας Ζουγρής