Δεν θέλουν πια μόνο το να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, θέλουν να πεθάνει ο γείτονας

Δεν θέλουν πια μόνο το να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, θέλουν να πεθάνει ο γείτονας

Στην κυριολεξία έχουν σαλτάρει στο διαδίκτυο οι επαγγελματίες του μίσους. Πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις μας θα έπρεπε να έχουν κάνει με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αυτά που δεν μπορούν να κάνουν κάθε χρόνο οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Γαλλίας Γερμανίας και άνθρωποι που θεωρούσαμε σοβαρούς βρίζουν τόσο χυδαία που είναι για λύπηση.

Δεν θέλουν πια μόνο το να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, θέλουν να πεθάνει ο γείτονας, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί αυτοί που βρίζουν χυδαία στο διαδίκτυο δεν έχουν ζήσει σε συνθήκες εμφυλίου, ούτε μπορούν να παραδεχθούν ότι αποτελούν μειοψηφία απέναντι στους σώφρονες Έλληνες, σαν τα μυρμήγκια, όχι βέβαια σε αριθμό, αλλά στην πειθαρχία που παρατηρούμε που περπατάει το ένα πίσω από το άλλο, έχουν όλοι την ίδια φρασεολογία.

Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς είναι και εναντίον του εμβολιασμού, ενώ πολιτικά ανήκουν σε μια νέα φιλοσοφία, αυτή του παρτάκια που καλύπτει συχνά τα δύο άκρα αριστεράς και δεξιάς γι' αυτό και δεν έχουν σχέση με τους παλαιότερους κομματικούς συσχετισμούς που μια ανάλογη ταύτιση ιδεών θα ήταν ακατανόητη.

Κώστας Ζουγρής