Το καλοκαίρι είναι ακόμα δυνατό σε θερμοκρασίες, αλλά ανάσα δροσιάς και αισιοδοξίας μας πρόσφεραν και μας προσφέρουν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Πρώτα, πραγματικά κοιμόμαστε ήσυχοι μετά τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου ότι είναι εναντίον της λιτότητας στην χώρα μας.

 

Πραγματικά ήταν η μεγαλύτερη στήριξη στις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Άλλη ανάσα αισιοδοξίας, ήταν η θετική έκβαση της πώλησης ποσοστού 33% του ΟΠΑΠ σε εταιρία συμφερόντων του νέου πρόεδρου της ΑΕΚ που όλα δείχνουν ότι μετά από πολλά χρόνια θα πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα, έστω και στην Γ΄ Εθνική.

 

Θετικό επίσης ότι επεκτάθηκε για 5 ακόμα χρόνια η σύμβαση του ΟΠΑΠ με εταιρία άλλου πρώην προέδρου μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας, επέκταση που θα επιτρέπει άφοβα στους έλληνες που στοιχηματίζουν να μην κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος λόγω πλημελούς τεχνικής υποστήριξης.

 

Το Σάββατο το ενδιαφέρον μας θα τραβήξει η έναρξη του αμφίρροπου ελληνικού πρωταθλήματος με 18 ισοδύναμες ομάδες να διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες ένα πρωτάθλημα που αναμένεται στους 9 αγώνες του Σ/Κ να προσελκύσει τουλάχιστον 50 χιλ θεατές ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

 
Πραγματικό ιστορικό γεγονός η επιστροφή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της λεωφόρου με την στήριξη των ΜΜΕ που ξέρουν να στηρίζουν αυτούς που αγωνίζονται στην πολιτική ή τα γήπεδα.
Το θετικό πλεόνασμα στους πρώτους 7 μήνες, είναι ένα ακόμα καθησυχαστικό μήνυμα και κατά την διάρκεια της νύχτας δεν πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση νέα μέτρα.
Άλλο θετικό σημάδι, η για 8η συνεχόμενη μέρα άνοδος του ελληνικού χρηματιστηρίου με οδηγό την Εθνική Τράπεζα, πραγματικά φαίνεται ότι σύντομα θα δικαιωθούν αυτοί που έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν και τους χλευάζαμε.
 
Η Δημόσια Τηλεόραση σε συνεχή αντιπαράθεση με τους (πρώην) εργαζόμενους στην ΕΡΤ που κερδίζουν τις εντυπώσεις στην Ελληνική επαρχία και αν αντέξουν μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου και την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή ένωση θα δημιουργήσουν δράματα που θα οδηγήσουν σε αλλαγές.
 
Γενικά από Σεπτέμβριο θα έχουμε άλλη μία προσπάθεια από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να αλλάξει τα πράγματα, το θέμα είναι αν θα θέλει να αναλάβει και την εξουσία, ή απλά να τρομάξει τον κυβερνητικό συνασπισμό.
 
Από Δευτέρα λοιπόν θα αρχίσουν τα να παίζουν οι νέες επιτυχίες στον πολιτικό χώρο, θα αρχίσουν οι πρώτες γκρίνιες για την διατησία στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς, παράλληλα με τα νέα τραγούδια της Lady Gaga, της Katy Perry κα
                                                             
Κώστας Ζουγρής