Πάνε τον πλανήτη για καταστροφή, Ό,τι θετικό ζούμε έχει να κάνει μόνο με τη μουσική και την τέχνη

Πάνε τον πλανήτη για καταστροφή, Ό,τι θετικό ζούμε έχει να κάνει μόνο με τη μουσική και την τέχνη

Ότι θετικό ζούμε αυτό τον καιρό έχει να κάνει μόνο με τη μουσική και την τέχνη γενικότερα. Κατά τα άλλα πάνε τον πλανήτη για καταστροφή, κοίτα τι γίνεται με τις πλημμύρες στη Γερμανία και το Λονδίνο, τον καύσωνα στην Σκανδιναβία, στις ΗΠΑ κλπ.

Θέος Κτίστης

Θερμοκρασίες-ρεκόρ καταγράφονται στις δυτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, με το θερμόμετρο κατά τόπους να δείχνει 54 βαθμούς Κελσίου στην Καλιφόρνια. Την Πολιτεία σαρώνουν και δεκάδες πύρινα μέτωπα που κατακαίνε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους. Στην Ευρώπη, σαρωτικές είναι οι πλημμύρες στα νότια της Γερμανίας και μια ολόκληρη πόλη στη Βαυαρία βρίσκεται κάτω από το νερό.

Στους 42 έχουν φθάσει οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για "δεκάδες αγνοούμενους".

Στο επίκεντρο της καταστροφής βρίσκεται το Σουλντ, στον ποταμό Αρ, ο οποίος υπερχείλισε, παρασύροντας τουλάχιστον έξι σπίτια. Όπως επισημαίνουν οι τοπικές αρχές, η κατάσταση παραμένει ασαφής, καθώς τα θύματα έχουν μέχρι τώρα ανασυρθεί σε διάφορα σημεία. Ολόκληρη η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με ερπυστριοφόρα οχήματα και ομάδα 230 ατόμων.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η παροχή πόσιμου νερού έχει διακοπεί σε πολλά σημεία. Οι τηλεπικοινωνίες πραγματοποιούνται με μεγάλη δυσκολία και ο αριθμός έκτακτης ανάγκης είναι, σύμφωνα με την BILD, εκτός λειτουργίας. Σε εξέλιξη βρίσκονται δεκάδες επιχειρήσεις διάσωσης, αναφέρει η Αστυνομία.

Για "δραματική κατάσταση" έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ, ο οποίος ακύρωσε και τη συμμετοχή του σε ημερίδα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) που πραγματοποιείται σήμερα στη Βαυαρία και έσπευσε στην περιοχή των καταστροφών, με πρώτη στάση την Αλτένα, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 46χρονος πυροσβέστης προσπαθώντας να σώσει ένα άτομο εγκλωβισμένο στο υπόγειο του σπιτιού του. "Η κατάσταση παραμένει δραματική. Αγνοούνται ακόμη άνθρωποι. Στις επιχειρήσεις εντοπισμού τους συμμετέχουν και ελικόπτερα. Για πολλούς ανθρώπους μέσα σε μια νύχτα χάθηκαν τα πάντα", δήλωσε στην BILD και υποσχέθηκε "γρήγορη και διαρκή βοήθεια" για τους πληγέντες.

Την συμπαράστασή της στους ανθρώπους που πλήττονται από τις καταστροφές στην Γερμανία, στο Βέλγιο και στο Λουξεμβούργο εξέφρασε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία με ανάρτησή της στο Τwitter επισήμανε και την ετοιμότητα της ΕΕ να συνδράμει με τον μηχανισμό προστασίας από καταστροφές.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ