Roger Waters, 35 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τους Pink Floyd είναι πάντα στην επικαιρότητα, όχι όμως για την μουσική του

Roger Waters, 35 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τους Pink Floyd είναι πάντα στην επικαιρότητα, όχι όμως για την μουσική του

Μερικοί ίσως να νομίζουν ότι είναι εύκολο να προκαλείς το ενδιαφέρον του κοινού, όσο περνούν τα χρόνια. Το έχουν προσπαθήσει πολλοί, όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που το έχουν καταφέρει.

Μπορεί να μην συμφωνούν όλοι με αυτά που υποστηρίζει κατά καιρούς, όμως ο γεννημένος στις 6 Σεπτεμβρίου 1944 καλλιτέχνης ξέρει το μυστικό του να προκαλεί το κοινό, όχι μόνο με τις πολιτικές του θέσεις, αλλά και με 'ανακάτεμα της τράπουλας' στα τραγούδια που έχει γράψει.

Η πρόσφατη αναφορά του στον ιδιοκτήτη του Facebook, τον οποίο αποκάλεσε ηλίθιο, μία από τις αγαπημένες του λέξεις, δεν θα είναι βέβαια και η τελευταία και συνήθως, όπως άλλωστε όλοι οι καλλιτέχνες, οι δηλώσεις αυτές έρχονται όταν είναι να βγάλει κάποιο άλμπουμ, να κάνει συναυλία, ή όπως τώρα που θα κυκλοφορήσει η βιογραφία του.

Τα έχει βάλει με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, είχε αποκαλέσει 'λίγο' τον Joe Biden, είναι συνέχεια σε πόλεμο ανακοινώσεων με το Ισραήλ για το θέμα της Παλαιστίνης που είναι δημοφιλές, και βέβαια κάνει όλο και πιο συχνά αναφορά τελευταία στον David Gilmour τον οποίο κατηγορεί ότι διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο από όσο του ανήκει, στην συμμετοχή του στους Pink Floyd και ότι του έχει απαγορεύσει να ποστάρει στις κοινωνικές σελίδες του συγκροτήματος.

Κώστας Ζουγρής