Hall and Oates: Το ντουέτο που όλοι λατρεύουν, αλλά ίσως δεν το παραδέχονται

Hall and Oates: Το ντουέτο που όλοι λατρεύουν, αλλά ίσως δεν το παραδέχονται

Σε ερώτηση για πιο είναι το πιο εμπορικό ντουέτο όλων των εποχών η πιθανή απάντηση θα είναι Simon and Garfunkel, ή Carpenters και για τους νεότερους οι Daft Punk.

Όμως με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα αυτός ο τίτλος πρέπει να πάει σε ένα αγαπημένο ντουέτο που δεν το είδαμε σε καμία λίστα με τα καλύτερα, το Rolling Stone δεν τους έχει ούτε στους 20, όμως το κοινό έχει κάνει τις επιλογές του.

Ξεκίνησαν από την δεκαετία του '70, ήταν μία ακόμα πετυχημένη μπάντα που έπαιζε 'Γαλανομάτικη σόουλ', όμως στην δεκαετία τους '80 ξεπέρασαν σε εβδομάδες παραμονής στο Αμερικάνικο τσαρτ και τον Michael Jackson και την Madonna, ενώ μέσα στην δεκαετία 75-85, μας χάρισαν αξέχαστα τραγούδια.

Από τα μέσα της δεκαετίας του '70 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80 είχαν 6 Νο 1 στην Αμερική “Rich Girl,” “Kiss on my List,” “Private Eyes,” “I Can’t Go For That (No Can Do),” “Maneater” και “Out of Touch”, μεγάλες επιτυχίες ήταν και τα ''She's Gone'', “Sara Smile,” “One on One,” “You Make My Dreams,” “Say It Isn’t So”, “Method of Modern Love.”, ενώ δικό τους είναι και τo Everytime You Go Away με τον Paul Young.

To You Make My Dreams που δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε μικρό δίσκο στην Αγγλία, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους σε Streaming και ξεπερνά το 1 δις. Προφανώς σ' αυτό βοήθησε το ότι ακούγεται σε δύο εμπορικές ταινίες, το Wedding Singer και το 500 Days Of Summer.

Αξέχαστα τραγούδια αποδεκτά από τους φίλους της ποπ και του ροκ, όμως αυτοί δεν θέλησαν ποτέ να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, αν και έχουν γίνει μέλη στο Rock and Roll Hall Of Fame, το μουσικό περιοδικό Spin όταν τους έβαλε εξώφυλλο το 2006 τους είχε αποκαλέσει νεότερους Velvet Underground για την επιρροή που είχαν στην ποπ, την ραπ, την Soul και τα Boy Bands.

Kώστας Ζουγρής