O Roger Waters κατηγορεί τον David Gilmour ότι διεκδικεί από τους Pink Floyd μεγαλύτερο μερίδιο δημιουργίας από όσο του ανήκει

O Roger Waters κατηγορεί τον David Gilmour ότι διεκδικεί από τους Pink Floyd μεγαλύτερο μερίδιο δημιουργίας από όσο του ανήκει

Ο Roger Waters αποκάλυψε ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία μιας remix έκδοσης του άλμπουμ των Pink Floyd, Animals προκλήθηκε τουλάχιστον εν μέρει από μια μάχη για τις σημειώσεις του άλμπουμ. Τώρα, το πρόβλημα.ξεπεράστηκε

Σε νέες διαδικτυακές δημοσιεύσεις, ο Waters λέει ότι συμφώνησε να εκδώσει το άλμπουμ του1977 χωρίς σημειώσεις. Αλλά μοιράστηκε επίσης το αμφισβητούμενο περιεχόμενο, ενώ κατηγόρησε τον πρώην συνάδελφο στο συγκρότημα Ντέιβιντ Γκίλμουρ για διεκδίκηση υπερβολικού ρόλου του στα επιτεύγματα της μπάντας.

Η ανάρτηση συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο Gilmour "δεν αμφισβητεί την αλήθεια" των σημειώσεων, οι οποίες τοποθετούν τον Waters στο επίκεντρο της σύλληψης, του άλμπουμ και του εξωφύλλου του έργου, αλλά ότι ο Gilmour "θέλει αυτή η ιστορία να παραμείνει μυστική.

"Αυτό είναι ένα μικρό μέρος μιας συνεχιζόμενης εκστρατείας του Gilmour και της συζύγου του Polly Samson] να διεκδικήσουν περισσότερη συμμετοχή του Dave για τη δουλειά που έκανε στους Pink Floyd, στην περίοδο1967-1985, από ό,τι πραγματικά έκανε προσθέτει ο Waters. «Ναι, ήταν, και είναι πολύ καλός κιθαρίστας και τραγουδιστής. Αλλά, τα τελευταία 35 χρόνια έχει πει πολλές κολοκυθόπιτες για το ποιος έκανε τι στο Pink Floyd όταν ήμουν ακόμα υπεύθυνος. Υπάρχουν πολλά» το κάναμε αυτό μαζί »και« το κάναμε »και« το έκανα ».

Ο Gilmour παντρεύτηκε την Samson το 1994. Έχει γράψει αρκετά τραγούδια σε προσωπικά άλμπουμ αλλά και άλμπουμ των Pink Floyd.

Ο Γουότερς αποκάλυψε επίσης ότι χρησιμοποίησε τη διακοπή της πανδημίας για να ξεκινήσει να δουλεύει στα απομνημονεύματά του, το οποίο υπόσχεται ότι θα αποκαλύψει περισσότερες περιπτώσεις όπου ο Γκίλμουρ ισχυρίζεται ότι έχει μεγάλη συμμετοχή. Για παράδειγμα, ο Waters αναφέρει μια συνέντευξη στην οποία ο Gilmour συζητά πώς επεξεργάστηκε τον ήχο ταμειακών μηχανών για το τραγούδι "Money", ενώ ο Waters δηλώνει ότι ο Gilmour δεν ήταν καν στο δωμάτιο όταν δημιουργήθηκε.

"Η πλήρης ιστορία του τι πραγματικά συνέβη βρίσκεται στα απομνημονεύματά μου! Ελπίζω λοιπόν ότι θα ανοίξει την όρεξη του David και της Polly", καταλήγει ο Waters.