Ακατανόητη είναι η πνευματική και πολιτιστική μας φτωχοποίηση

Ακατανόητη είναι η πνευματική και πολιτιστική μας φτωχοποίηση

Από σχόλιο επισκέπτη

Υπάρχουν πράγματα πού συμβαίνουν , κάποια είναι κατανοητά , κάποια όχι , αλλά συμβαίνουν .

Ο Μιθριδάτης έχει , όπως όλοι μας , τήν άποψη του και το δικαίωμα να τήν εκφράζει , κατανοητό . Ολοι μας έχουμε δικαίωμα να συμφωνούμε, να διαφωνούμε , να επικρίνουμε ,κατανοητό .

Το ακατανόητο είναι η πνευματική και πολιτιστική μας φτωχοποίηση , έχει συγκαεί το μυαλό μας από τήν διαρκή επαφή με τήν βοθρώδη κοινότητα τών ΜΜΕ , τού διαδικτύου , καί μιάς παλιακής , παρωχημένης , σκοταδιστικής , μεσαιωνικής αντίληψης που θρασύτατα κάποιοι την οικειοποιούνται. Δέν έχω πρόβλημα να βλέπω και να ακούω έναν πενηντάρη να προσπαθεί να ριμάρει σαν ατίθασος 15χρονος τού 1990 , προκαλεί μιά λύπηση βέβαια αλλά δικό του θέμα . Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η ομιλούσα κακομοιριά εκλαμβάνεται σαν πρωτοπορεία , σαν πολιτικός λόγος , σάν κάτι συνταρακτικό , τρίζουν τα μάρμαρα τής εξουσίας . Ο πολιτισμός και η τέχνη μας αποκτάνε τήν μούρη που τούς αξίζει .

Δεν έχει μείνει ούτε Χατζιδάκις , ούτε Θεοδωράκης , ούτε Γκάτσος , ούτε Ελύτης , ούτε Ρίτσος , κανένας δεν έχει μείνει .Τα έχει πεί αυτά , τα έχει προαναγγείλει το ζοφερό παρελθόν ̈"Πού είναι ο Βάγκνερ , πού είναι ο Πουτσίνι , κανένας πιά δεν έχει μείνει " , μήν ανησυχείτε όμως , έχει μείνει ο Μιθριδάτης και ο Μιθριδατισμός , για όλους εμάς τα παρατράγουδα ,καλά στερνά .

Neverwill