Ωραίοι οι Måneskin τους έδωσαν συγχαρητήρια οι Duran Duran

Οι Maneskin κατηγορούνται ότι έκλεψαν το τραγούδι, «Zitti e Buoni»   

Οι Måneskin που πήραν το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο δεν είχαν απασχολήσει καθόλου το Ελληνικό κοινό και θα τους ήξεραν μόνο οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ιταλία.

Η βράβευση τους όμως στην Eurovision και η αποδοχή που έδειξε το γυναικείο φίλο στον τραγουδιστή τους ο οποίος λέει έγινε και θέμα στα Ελληνικά πρωινάδικα για ένα από τα χαρίσματα που έχει, δεν άρεσε στους Έλληνες που μισό αιώνα μετά συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ροκ σημαίνει Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple, Janis Joplin και μερικοί ακόμα από εκείνη την περίοδο.

Δεν μπορεί και δεν αμφισβητεί κανείς που ξέρει πέντε πράγματα από μουσική, ότι το τραγούδι ανήκει στο σύγχρονο ροκ, εδώ όμως οι φανατικοί που πιστεύουν ότι ροκ σημαίνει αγριάδα και εμφάνιση με αλυσίδες, σταυρούς και λοιπά σύνεργα, δεν είδαν με καλό μάτι τους Måneskin που τους θύμισαν τους Duran Duran, βέβαια οι νεαροί Ιταλοί θα ήθελαν πολύ να μοιάσουν στους Άγγλους σε επιτυχία, αλλά κα΄τι τέτοιο είναι αδύνατο για πολλούς λόγους.

Εκτός από τον Vasco Rosi που θα πρέπει να είναι ο ήρωας τους, συγχαρητήρια στο συγκρότημα έστειλε ο τραγουδιστής των Duran Duran Simon Le Bon ο οποίος είπε, πραγματικά μας άρεσε αυτό που είδαμε.

Κώστας Ζουγρής