Ο βασικός λόγος που δεν μπήκαν οι Iron Maiden στο Rock and Roll Hall Of Fame

Ο βασικός λόγος που δεν μπήκαν οι Iron Maiden στο Rock and Roll Hall Of Fame

Αρκετές οι αντιδράσεις για την μη ένταξη των Iron Maiden στο R&RHOF, όπου όμως θα μπουν αργά ή γρήγορα. Οι αντιρρήσεις ήταν μάλλον πιο έντονες από το Ελληνικό κοινό που έχει εθισθεί στον ήχο του συγκροτήματος και πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος, τουλάχιστον όσον αφορά το ροκ.

Στην Ελλάδα υπάρχει δυνατό ρεύμα υπέρ των διαφόρων κινημάτων που υποστηρίζουν από δίκαια αιτήματα, όπως η ισότητα των δύο φύλων, μέχρι και την πιο παράξενη απαίτηση, αρκεί να είναι κόντρα στο κατεστημένο.

Όλοι οι θεσμοί που βραβεύουν καλλιτέχνες, εδώ και μερικά χρόνια έχουν κάνει εντυπωσιακή στροφή υπέρ αυτών που διεκδικούν διάφορα δικαιώματα, έτσι οι πχ οι μαύροι με ποσοστό 12% πληθυσμιακό ποσοστό στις ΗΠΑ, θέλουν να έχουν 50% στα βραβεία των όσκαρ, στα γκράμυ, στις σχέσεις εργασίας στις σημαντικές δουλειές που έχουν μεγάλες αμοιβές, στην μουσική βιομηχανία, παντού όπου μπορούν, ανεξάρτητα του αν έχουν την ικανότητα, να σκεφτείτε ότι οι Λατίνοι στις ΗΠΑ είναι 18% αλλά δεν ελέγχουν την οικονομία όπως συμβαίνει σε μεγάλο ποσοστό με τους μαύρους και όταν λέμε ότι ελέγχουν μη φαντασθεί κανείς ότι εκατομμύρια μαύροι έχουν αυτή την δυνατότητα, μόνο ένας απροσδιόριστος αριθμός δισεκατομμυριούχων τύπου Jay Z και Kanye West οι οποίοι μαζί με πολλούς άγνωστους σε εμάς, έχουν επωφεληθεί με διάφορους τρόπους τις δυνατότητες που δίνει η Αμερικάνικη οικονομία σε μερικές ειδικές περιπτώσεις.

Τα διεθνή πρακτορεία μας στέλνουν συνέχεια πληροφορίες για δολοφονίες μαύρων από λευκούς, κάνουν γαργάρα όμως τις δολοφονίες λευκών από μαύρους, γράφοντας ότι τα θύματα στους μαύρους είναι 30% ενώ πληθυσμιακά είναι μόνο 12%, δεν γράφει κανείς όμως, όπως οι New York Times για το υπόλοιπο, έστω 70% των θυμάτων, ο θάνατος των μαύρων ευαισθητοποιεί τους Ευρωπαίους που σε μεγάλο ποσοστό αγνοούν το τι σημαίνει Αμερική και νομίζουν ότι είναι μόνο αυτό που βλέπουν στις ταινίες.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν προσαρμόσθηκε και το Rock and Roll Hall Of Fame, 3 γυναίκες, μαζί με το γυναικείο γκρουπ των Go-Go's, 2 μαύροι και 2 λευκοί, δεν υπήρχε χώρος για άλλον, του χρόνου.

Η ισότητα είναι απαραίτητη στα 2 ανθρώπινα φύλα, όπως και ο σεβασμός της ιδιαιτερότητας στις σεξουαλικές προτιμήσεις του κάθε ανθρώπου και βέβαια ο σεβασμός στο χρώμα όλων των κατοίκων του πλανήτη μας και οι ίσες ευκαιρίες σε όλους, κάτι που βέβαια στο σύνολο του πλανήτη θέλει χιλιάδες χρόνια για να υλοποιηθεί, αν αυτό γίνει ποτέ.

Κώστας Ζουγρής