Η μουσική έχει έλλειψη από φανατικούς πιστούς

Η μουσική έχει έλλειψη από φανατικούς πιστούς

Στις δεκαετίες που άνθισε η μουσική και κάθε μέρα κυκλοφορούσαν δεκάδες αγαπημένα τραγούδια υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στην μουσική ιστορία με αυτά που έγραψαν ή κυρίως αυτά που ανακάλυψαν και έδωσαν την ζωή τους για να τα κάνουν γνωστά.

Ο βασικός στόχος τους ήταν να καταφέρουν να κάνουν γνωστό αυτό που πίστευαν και ύστερα το να βγάλουν χρήματα από αυτό, πολλοί έβαζαν όλη την περιουσία τους και δεν κατάφερναν να πετύχουν και λίγο αργότερα ο καλλιτέχνης για τον οποίο πάλευαν, κέρδιζε την αναγνώριση.

Διάβαζα πριν από μερικές μέρες στο Billboard ένα άρθρο για τα ονόματα λέει που δεν πήγαν ποτέ στο Νο 1 του τσαρτ του εναλλακτικού ροκ, και δώστου αναλύσεις γιατί αυτό και γιατί εκείνο.

Αυτό που ξέχασε να μας γράψει ο συντάκτης ήταν το ότι αυτού του είδους τα τσαρτ τα φτιάχνει μόνο του το Billboard και αυτό είναι υπεύθυνο που ποτέ δεν πήγαν στο Νο 1 οι Radiohead και το Don't Speak των No Doubt που είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών, είναι σαν να μην υπάρχει αφού ποτέ δεν μπήκε στα 100 πρώτα και διακρίθηκε μόνο στα παιξίματα στο ραδιόφωνο, επειδή δεν κυκλοφόρησε σε μικρό δίσκο.

Από τότε όμως, με αφορμή αυτό το τραγούδι, άλλαξε ο τρόπος που γινόταν το τσαρτ και εκατοντάδες τραγούδια πέτυχαν αυτό που το Billboard μας λέει ότι δεν μπόρεσε να κάνει το Don't Speak.

Κώστας Ζουγρής