Ικανοποίηση στους ροκάδες όταν πίστεψαν ότι πέθανε ο μεγάλος εχθρός, η ντίσκο

Ικανοποίηση στους ροκάδες όταν πίστεψαν ότι πέθανε ο μεγάλος εχθρός, η ντίσκο

Και εγώ με τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δεν τραβάω κάνα ζόρι. Οταν όμως ακούω ότι χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή επειδή πολέμησαν σε αυτόν πολλές χώρες εκνευρίζομαι. Γιατί δεν μου αρέσει ο πόλεμος βρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε...

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι σε αυτή τη χώρα ότι συμβαίνουν και άλλα πράγματα έξω από τη σφαίρα της υποκουλτούρας την οποία ακολουθεί ο καθένας τους. Και ναι, η disco χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή και η synth-pop χαρακτήρισε το πρώτο μισό της δεκαετίας του 80 όσο και αν αυτό δεν αρέσει στους Ελληνες ροκάδες. Βέβαια τότε (στην δεκαετία του 80) δεν τους πείραζε και πολύ η synth pop.

Ηταν βλέπετε ευχαριστημένοι που είχε πεθάνει ο μεγάλος εχθρός, η "disco". Βέβαια αργότερα άρχισαν να αποκαλούν τους Duran Duran "Κατουράν Σκατουράν" και γέλαγαν και μόνοι τους πιστεύοντας πώς είχαν εφεύρει ένα φοβερό αστείο. Και πέταγαν και μπουκάλια στον Boy George στο Rock In Athens. Οχι τόσο γιατί δεν τους άρεσε η μουσική του, αλλά γιατί ήταν απλά gay.

Εν τω μεταξύ όλο και περισσότεροι ροκ μουσικοί έκαναν πιο ηλεκτρονικό τον ήχο τους βάζοντας περισσότερα synthesizers μπας και βγάλουν κανά φράγκο παραπάνω εκμεταλλευόμενοι "τη μόδα πού ακολουθούσαν τα πιτσιρίκια".

Από παρέμβαση με σχόλιο σε άρθρο μας, του

Pap Dx