Είναι δύσκολο να δει κανείς την μουσική πραγματικότητα του καιρού μας;

Είναι δύσκολο να δει κανείς την μουσική πραγματικότητα του καιρού μας;

Το τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη μπορεί να το παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε πολύ εύκολα, όμως αν δεν θέλει να δει την πραγματικότητα, είναι ένα άλλο θέμα., οι περισσότεροι στην χώρα μας δεν μπορούν ξεκολλήσουν από τα 70's και 80's μιλάμε βέβαια γι' αυτούς που τα έζησαν οι άλλοι αδιαφορούν.

Το χιπ χοπ και η ντίσκο είναι μουσικά είδη που δεν μπορούν να αποδεχθούν και πώς να τα αποδεχθούν αφού είναι μάλλον οι ίδιοι που κατηγορούν τον Σαββόπουλο, έναν άνθρωπο 76 ετών στην ουσία επειδή δεν έμεινε νέος και δεν ακολουθεί αυτό που έκανε όταν ήταν 30 ετών, δηλαδή το να μην παίρνει καμία πολιτική θέση και να αφήνει τους άλλους να χειρίζονται τα τραγούδια του όπως ήθελαν.

Βέβαια αυτές οι αντιπαραθέσεις για την μουσική είναι Ελληνικό φαινόμενο και αφορούν την δυσκολία προσαρμογής αυτών που έζησαν στις μέρες μεγαλείου του ροκ και αρνούνται να παραδεχθούν ότι πέρασαν.

Οι ίδιοι νομίζουν ότι καλλιτέχνες όπως η Dua Lipa είναι κάτι πρόσκαιρο αδυνατώντας να καταλάβουν το μέγεθος της απήχησης που έχουν ακόμα και στους ροκ κύκλους και την θεωρούν ένα ωραίο κοριτσάκι που τραγουδάει χαζοχαρούμενα τραγούδια, όμως το τελευταίο άλμπουμ της είναι στις λίστες με τα καλύτερα για κάθε προοδευτικό ΜΜΕ.

Δεν είναι βέβαια Madonna, αν και αυτή τραγούδησε μαζί της, αλλά δεν ζούμε και στο 1985.

Κώστας Ζουγρής