Οι Imagine Dragons φτιάχτηκαν το 2008 και όπως συμβαίνει με πολλές μπάντες στην Αμερική πέρασαν από πολλές δύσκολες καταστάσεις μέχρι να καταφέρουν να γίνουν γνωστοί εκτός της πολιτείας της Utah και το Λας Βέγκας στην Νεβάδα όπου μεγάλωσαν τα περισσότερα από τα μέλη τους.
Ανεξάρτητες παραγωγές ήταν οι πρώτες κυκλοφορίες των τραγουδιών τους σε EP που κατάφεραν να τους κάνουν γνωστούς στο Λας Βέγκας.
Ο Dan Reynolds, τραγουδιστής του συγκροτήματος, και η παρέα του έπαιζαν συχνά σε διάφορα κλαμπ του Λας Βέγκας σε 6ωρο πρόγραμμα τραγούδια ονομάτων όπως οι Cars, U2, Arcade Fire, Cure για να μπορέσουν με τα 400 δολάρια της αμοιβής τους να πληρώνουν το νοίκι και τα καθημερινά τους έξοδα.
 
Αυτός που άλλαξε τα πάντα γι' αυτούς ήταν ένας Βρετανός παραγωγός πρώην ημιεπαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Bristol City που με την σειρά του είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με την παραγωγή δίσκων.
 
Ο Αlexander Grant που έγινε γνωστός με το όνομα Alex Da Kid τηλεφώνησε στο συγκρότημα, τους είπε ότι τους ενδιαφέρει η δουλειά τους και παρά τις μέχρι τότε εμπειρίες του κυρίως στο χώρο του χιπ χοπ, κατάφερε να πείσει τον Reynolds να υπογράψει σε μεγάλη εταιρία και να τον εμπιστευτεί για την ηχογράφηση του πρώτου τους άλμπουμ.
 
Μέχρι τότε, ο Αlex Da Kid ήταν παραγωγός και συνθέτης σε τραγούδια όπως τα Love The Way You Lie (Rihanna, Eminem), I Need A Doctor (Dr Dre),  Airplanes (BOB Feat. Haley Williams) και στο αποτυχημένο μιούζικαλ των U2 Spider-Man: Turn Off the Dark, το οποίο ήταν η αιτία που ήρθε σε επαφή με τους Imagine Dragons οι οποίοι ηχογράφησαν κάποια ντέμο γι'αυτό με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στην συνέχεια από τους U2.
 
Tα ντέμο όμως ήταν τόσο καλά που οδήγησαν τον Alex Da Kid στο να προτείνει στο συγκρότημα να υπογράψει στην εταιρία παραγωγής του που ήταν παρακλάδι της Universal.
 
Το πρώτο τους τραγούδι ήταν το It's Time
 
 
 
που άνοιξε τον δρόμο για την επιτυχία, αλλά αυτό που τους καθιέρωσε και είναι μέχρι τώρα το ροκ τραγούδι της χρονιάς του 2013 παρ' όλο του οτι κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2012, είναι το Radioactive που μετέδωσε την ακτινοβολία του σε όλο τον πλανήτη. Κάποιοι χαρακτηρίζουν τον ήχο τους, κράμμα Mumford and Sons και Coldplay 
 
 
Λουίζα Ζουγρή