Δεν μ' αρέσει να ανακατεύω την πολιτική με τη μουσική σε ένα ενημερωτικό μουσικό site όπως είναι το apotis4stis5, αλλά τις ανθρώπινες αδυναμίες δεν είναι εύκολο να τις τιθασεύσει κάποιος που ζει στη χώρα μας δεχόμενος καθημερινά πλήγματα από δεκάδες πλευρές.
 
Ανεξάρτητα του τί πιστεύει πολιτικά ο καθένας μας, ειδικά στην εποχή μας αρκετοί είναι αυτοί που όπως δείχνουν οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και οι καθημερινές σχεδόν αναμετρήσεις εύκολα μεταφέρονται από το ένα κόμμα στο άλλο (λες και οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον άλλο μήνα).
 
Αυτή η μετατόπιση ψηφοφόρων από το ένα κόμμα στο άλλο, δυστυχώς θυμίζει την προσπάθειά μας να κερδίσουμε χρόνο οδηγώντας μέσα από διάφορα στενά, τελικά διαπιστώνουμε ότι η κίνηση είναι παντού η ίδια.
 
Αυτό που με οδήγησε στο να σας εκφράσω τις αποψινές μου σκέψεις, είναι ότι βλέποντας την ανάρτηση από το Τριστάνος και Ιζόλδη του Richard Wagner στο site στο χώρο της κλασικής μουσικής, για μία ακόμα φορά συνειδητοποίησα το μέγεθος του εγκλήματος αυτών που αποφάσισαν να κλείσουν κυρίως τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, γεγονός που πιστεύω δεν θα τους συγχωρήσει ποτέ ο Ελληνικός λαός.
 
Τηλεόραση, λίγο πολύ έχουμε την δυνατότητα να δούμε, έστω κα διαφορετικής ποιότητας από τα διάφορα ιδιωτικά κανάλια, υπάρχει τώρα και η ΔΤ που μαζί με το κανάλι της Βουλής, μερικές φορές καλύπτει κάποιες ανάγκες μας, έστω και για ελάχιστες ώρες τις ημέρας, αφού το συνολικό τους πρόγραμμα δεν αντέχει κριτικής, όμως η έλλειψη του Γ΄ Προγράμματος πραγματικά οδήγησε σε απόγνωση μία σημαντική σε αριθμό κατηγορία ανθρώπων που είχαν συνηθίσει να ακούνε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος, την μετάδοση του οποίου τους παρείχε μόνο το Γ΄ Πρόγραμμα.
 
Θυμάμαι πριν από πολλές δεκαετίες που εργαζόμουν κάπου όπου ο εργοδότης ήταν φίλος της κλασικής μουσικής και της όπερας, μοιράζαμε με μία ατυπη συμφωνία τις ώρες ακρόασης μεταξύ αμερικάνικου σταθμού και κλασικής μουσικής, άργησα να καταλάβω το πόσο τον βασάνιζα παρ' όλο του ότι ήταν εργοδότης μου.
Ηρθαν λοιπόν οι σύμβουλοι αστέρες του πρωθυπουργού, να καταργήσουν τα κρατικά ραδιόφωνα, ή δημόσια όπως αποκαλούν μερικοί, με συνέπεια ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά είδη, με ιστορία αιώνων, να μην έχει χρόνο μετάδοσης σε κανένα από τα δεκάδες ραδιόφωνα που υπάρχουν ακόμα στη χώρα μας χάρις στην ΄ευσπλαχνία΄ των κυβερνήσεων που χάριζαν τις άδειες σε όσους είχαν τον τρόπο τους.
 
Βέβαια, οι περισσότεροι από αυτούς θα πιστεύουν ότι η κλασική μουσική είναι μουσική για κηδείες και συνεπώς δεν λείπει σε κανένα, δυστυχώς η συμπεριφορά τους συνάδει με όλες σχεδόν τις δραστηριότητές τους σαν κυβέρνηση, όπου το μόνο που κάνουν εδώ και 3 χρόνια είναι να αλλάζουν παλαιότερες αποφάσεις τους προς το χειρότερο λόγω της μη επίτευξης των στόχων τους.
 
Μάλλον έχουν δίκιο αφού το κλείσιμο  της Ελληνικής ραδιοφωνίας αποτελεί το ρέκβιεμ της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και του πολιτισμού της
 
Κώστας Ζουγρής