Η αλλοίωση της ιστορίας της μουσικής για το χρήμα από την Taylor Swift

Η αλλοίωση της ιστορίας της μουσικής για το χρήμα από την Taylor Swift

Από την πρώτη μέρα που άνοιξε αυτή η σελίδα υποστηρίζουμε την Taylor Swift η οποία τότε δεν είχε και ιδιαίτερη επιτυχία στην Ευρώπη.

H γυναίκα είναι ιδιαίτερα έξυπνη, έχει βοηθήσει με κινήσεις της τους άλλους μουσικούς, όπως η αντιπαράθεση της με το Spotify, όμως τώρα στην εποχή που οι καλλιτέχνες μπορούν να βγάζουν ένα άλμπουμ κάθε εβδομάδα, η κίνηση της να ηχογραφήσει ξανά τα παλιά της άλμπουμ, ,ενδεχομένως να κάνει κακό στην μουσική.

Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει με εταιρεία που την καθιέρωσε και τώρα είναι στα μαχαίρια ώστε έφτασε σε σημείο να ηχογραφήσει ξανά όλα της τα άλμπουμ για να στερήσει έσοδα από αυτούς που την καθιέρωσαν/

Το ξέρουμε βέβαια ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες ξεχνούν εύκολα ποιος τους δημιούργησε, τα χρήματα αλλάζουν τους ανθρώπους.

Για σκεφτείτε όμως να αρχίσουν όλοι καλλιτέχνες να ηχογραφούν τα προηγούμενα άλμπουμ που είχαν ηχογραφήσει σε άλλες εταιρείες, θα γίνει μεγάλο μπέρδεμα και θα αλλοιωθεί η ιστορία της μουσικής.

Το έκαναν διάφοροι στην δεκαετία του '60 και όσοι δεν είναι και τόσο φανατικοί δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τις παλιές και νέες ηχογραφήσεις τραγουδιστών όπως οι Paul Anka, Roy Orbison κα.

Σκέψου να έκανε σήμερα στο στούντιο Roger Waters τα άλμπουμ των Pink Floyd, αν είχε βέβαια το δικαίωμα του ονόματος, μερικά, όπως το Wall τα ηχογραφεί, αλλά live.

H Taylor Swift είχε απορριφθεί από όλες σχεδόν τις Αμερικάνικες εταιρείες, την πήρε αυτή η μικρή τότε εταιρεία και τώρα θέλει να την εκδικηθεί, για ένα2,2,5, 10% διαφορά στα ποσοστά.

Κώστας Ζουγρής