Rock Zone R.I.P/Radio Nowhere από τον Νίκο Ξανθάκο, τέλος για την 'ξένη μουσική του διαβόλου'

Rock Zone R.I.P/Radio Nowhere από τον Νίκο Ξανθάκο, τέλος για την 'ξένη μουσική του διαβόλου'

Ομοιομορφία Παντού.

Ούτε οι γκρίνιες μου αρέσουν, ούτε οι δακρύβεχτοι αποχαιρετισμοί.

Στα 34 χρόνια που κάνω επαγγελματικά ραδιόφωνο -τα τελευταία 20 στη Ροκ Ζώνη- έχω ζήσει τα πάντα. Πριν από 15 χρόνια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σταθμού αναφέρθηκε σε μένα λέγοντας ότι παίζω την μουσική του Σατανά και επηρεάζω αρνητικά την ζωή των νέων ανθρώπων. Είχε προηγηθεί ένα αφιέρωμα στούς αγαπημένους Motorhead.

Πιο πίσω στο χρόνο -και γελάω που το γράφω αυτό τώρα- το 1992, και καθώς παρουσίαζα το άλμπουμ των Prodigy "Experience", δέχθηκα τηλέφωνο από δημοτικό σύμβουλο ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του ότι είχα αφήσει το μικρόφωνο ανοιχτό και ακούγονταν κάποιες εργασίες που γίνονταν στο στούντιο. Για να είμαι δίκαιος, βέβαια, υπήρξαν και αμέτρητες καλές κουβέντες απο ειδικούς και μη, όλα αυτά τα χρόνια.

matthew feeney dleZCEQaWkY unsplash

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα.

Πριν από μερικές ημέρες μας ανακοινώθηκε ότι σταματάει η Ροκ Ζώνη, με βασικό επιχείρημα ότι ο Πειραιώτης δεν ενδιαφέρεται για την ξένη μουσική και ότι η μουσική που θα μεταδίδεται απο εδώ και στο εξής θα είναι ελληνική. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι είμαστε ένα Δημοτικό Ραδιόφωνο που έχει την υποχρέωση να ικανοποιεί όλα τα μουσικά γούστα, με κύριο άξονα την καλή ελληνική μουσική. Έτσι και αλλιώς, σήμερα στο σταθμό μας η ξένη μουσική κατέχει μόνο το 17,2% του συνόλου των τραγουδιών που μεταδίδονται. Δεν εισακούστηκα.

Ας είναι. Δεν με πειράζει τόσο που κόβεται μια εκπομπή που χτίστηκε με πολύ κόπο από όλους μας, αλλά που ήταν από τις λίγες στα fm, μαζί βέβαια με την ιστορική εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη και του Κώστα Ζουγρή και μερικές άλλες (λείπεις Χρήστο Δασκαλόπουλε!) οι οποίες αποτελούσαν μικρές κυψέλες μουσικής ενημέρωσης σε μια εποχή όπου τα περισσότερα ραδιόφωνα, στην Αττική ειδικά, παρουσιάζουν μια ομοιογένεια και ομοιομορφία για τους γνωστούς (εμπορικούς) λόγους.

mehmet turgut kirkgoz CLxxr51 qGE unsplash

Θα ήθελα από εδώ να ευχαριστήσω όλους εσάς για τα μηνύματά σας, τα τηλέφωνά σας, τα αμέτρητα καλά σας λόγια και την θετική ενέργεια που μας δίνετε.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο apotis4stis5.com και τον Κώστα Ζουγρή.

Να ακούτε πολύ και διαφορετική μουσική.

Νίκος Ξανθάκος

Ραδιοφωνικός Παραγωγός στο Κανάλι 1 90,4 του Πειραιά