DMX έφυγε ένας θρύλος της ραπ

DMX έφυγε ένας θρύλος της ραπ

Ο θάνατος του DMX δεν πήρε ιδιαίτερη δημοσιότητα στην χώρα μας, αντίθετα, αμέτρητα ήταν τα χλευαστικά σχόλια από διάφορους στην είδηση ότι ήταν στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής δόσης.

Ο Earl Simmons όμως, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα ήταν ένας μουσικός θρύλος της σύγχρονης εποχής με εκατομμύρια θαυμαστές και ο θάνατος του, ειδικά στις ΗΠΑ πήρε μεγάλη δημοσιότητα.

Γράφει σε σχόλιο του ένας από τους φίλους μας που παρακολουθεί την σελίδα μας, ποιος ξέρει έστω και ένα τραγούδι του, ναι στην Ελλάδα, ελάχιστοι, αλλά η χώρα μας δεν έχει και ιδιαίτερη επαφή με το τι συμβαίνει στην μουσική και ο DMX δεν είχε σχέση πχ με την μουσική των Scorpions.

Αρκετά από τα άλμπουμ του πέρασαν τα 4 εκατομμύρια αντίτυπα και έφτασαν και τα 6, αριθμός που δεν είναι μικρός και τότε δεν υπήρχαν τα streaming.

Πολλά από τα τραγούδια του έγραψαν ιστορία στην μουσική, αλλά δεν τα έπαιζε το ραδιόφωνο και δεν ανέβαιναν στα τσαρτς.

Ο DMX είχε γεννηθεί στην Νέα Υόρκη και πέρασε μία ιδιαίτερα δύσκολη παιδική ηλικία με βίαιη συμπεριφορά ακόμα και από την μητέρα του και τους διάφορους νεαρούς φίλους της που του είχαν σπάσει ακόμα και τα δόντια του.

Ο εθισμός του με τα βαριά ναρκωτικά από 14 χρόνων δημιούργησε έναν παράξενο χαρακτήρα και μεγαλώνοντας επισκέφθηκε αρκετές φορές τις Αμερικάνικες φυλακές, αλλά η βία στα παιδιά διαμορφώνει τον χαρακτήρα τους, αυτό βέβαια δεν μειώνει την καλλιτεχνική του αξία η οποία αγνοείται από τους περισσότερους στην χώρα μας, γι' αυτό και ο Πετρίδης, ο οποίος παρακολουθεί την επικαιρότητα στις ΗΠΑ μου ζήτησε να γράψω κάτι γι' αυτόν και ειδικά να βάλω μερικά ακόμα τραγούδια του. Ήταν 50 ετών.

Κώστας Ζουγρής