Το παρελθόν της μουσικής είναι η καλύτερη εγγύηση για το μέλλον

Το παρελθόν της μουσικής είναι η καλύτερη εγγύηση για το μέλλον

Όλος ο μουσικός θησαυρός με τον οποίο δημιουργήθηκε η σύγχρονη ιστορία της μουσικής, αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο από όσους ασχολούνται με την μουσική, όχι στην Ελλάδα βέβαια και αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον της.

Οι περισσότερες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και αρκετές ταινίες χρησιμοποιούν τραγούδια από το παρελθόν, κάτι που βοηθάει τους νεότερους να μάθουν μουσική που ίσως αγνοούν.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε πολλές χώρες για τους δίσκους βινυλίου, αλλά και τα cd, ενδιαφέρον που εδώ δεν δείχνει να έχει τις ίδιες διαστάσεις και πώς θα μπορούσε να έχει με τα ταχυδρομεία να υπολειτουργούν κάτι που δεν διευκολύνει τις αγοραπωλησίες ενώ τα καταστήματα δίσκων, όσα υπάρχουν ακόμα, ήταν κλειστά και ίσως δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

Η μουσική ποτέ στην ιστορία δεν έχασε τον δρόμο της ούτε και θα τον χάσει τώρα. Αυτή η αντίληψη αν επικρατεί σε κάποιους, είναι λανθασμένη.

Στην χώρα μας έχει πάρει μεγάλη έκταση η πολιτική αντιπαράθεση στην μουσική, με μία μερίδα του κόσμου να εγκρίνει μόνο τους καλλιτέχνες που ανήκουν ή δηλώνουν ότι ανήκουν πολιτικά στην παράταξη που υποστηρίζουν.

Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει σε άλλο μέρος του πλανήτη. Το ίδιο έχουν κάνει και με τα πνευματικά δικαιώματα γι' αυτό δύσκολα και θα βρουν άκρη, αφού η πολιτική δείχνει να είναι πάνω από το συμφέρον της μουσικής.

Κώστας Ζουγρής