Οι μουσικές πλατφόρμες έχουν μυαλό βρέφους

Οι μουσικές πλατφόρμες έχουν μυαλό βρέφους

Οι μουσικές πλατφόρμες είναι βέβαια ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους οποίους αποθηκεύονται τα δεδομένα από όλο σχεδόν το ηχογραφημένο ρεπερτόριο των δισκογραφικών εταιρειών, αλλά και καλλιτεχνών που λειτουργούν σαν ανεξάρτητοι.

Η αναζήτηση για την δημιουργία που οδηγεί στις λίστες που σας προτείνουμε με βοήθησε στο να αποκτήσω μία μικρή εμπειρία για το πώς λειτουργούν.

Ο τρόπος που προτείνουν τραγούδια μετά από αυτά που τους ζητάει ο επισκέπτης τους δείχνει ότι οι υπολογιστές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ανθρώπινο μυαλό ενός σχετικού γνώστη της μουσικής.

Στο Ελληνικό Spotify δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη η αναζήτηση τραγουδιών αφού υπάρχει ένα μπέρδεμα με το σύστημα καταχώρησης και την μεταφορά της Ελληνικής λέξης στα Αγγλικά, άσε που άλλα υπάρχουν στα Ελληνικά, άλλα στα Αγγλικά, γενικά ένα μικρό χάος.

Υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε βασικό ρεπερτόριο, κυρίως μικρών εταιρειών και λανθασμένες καταχωρήσεις με επανεκτελέσεις σε γνωστά τραγούδια, στα οποία βέβαια συχνά ο επισκέπτης αγνοεί την αυθεντική ηχογράφηση.

Όπως και να χει όμως είναι ένα σημαντικό χρήσιμο εργαλείο που άλλαξε την ζωή μας

Κώστας Ζουγρής