Αυτή η πεισματάρικη παλιά γενιά γεμάτη μουσική που δεν κάθεται ήσυχα, ούτε καν για απονεύρωση.. .

Αυτή η πεισματάρικη παλιά γενιά γεμάτη μουσική που δεν κάθεται ήσυχα, ούτε καν για απονεύρωση.. .

Αυτή η πεισματάρικη παλιά γενιά που δεν κάθεται ήσυχα, ούτε καν για απονεύρωση.. .

Αυτή η ιστοσελίδα (συνέχεια του Ποπ & Roκ) , σκεφτόμουν, είναι σαν ένα πολύ μεγάλο και μοναδικό ,μακροχρόνιο κομμάτι της ζωής μας, με τόση ποιότητα , καλλιέργησε μουσική σκέψη, κριτική, με βασικό άξονα το καλό της κοινωνίας και δεν υπάρχει εύκολα περίπτωση να βρεθεί κάτι παραπλήσιο.

……………………………………………………………….
(Όπως επίσης- τα καλά να λέγονται- δεν υπάρχει κάτι παραπλήσιο ως μουσική εξειδικευμένη βιβλιοθήκη στο progressive ροκ , πέρα από την ιστοσελίδα του ArtRockHeaven., ίσως κατά πώς λένε, η πιο πλούσια βιβλιοθήκη progressive rock στον κόσμο, -φτιαγμένη με κόπο, γνώση, μεράκι και κέφι , προσωπικό του χόμπι και όχι επάγγελμα - με αμέτρητους φίλους του προγκρ, σε όλες τις χώρες του κόσμου . - πρόκειται για τον Γιώργο Σαββίδη. Φίλος επί 35 χρόνια . Ενας θετικός , αισιόδοξος, δυνατός, μαχητής, που πάντα θα σου πει το καλό και θα βοηθήσει όσο μπορεί ).

………………………………………………………………….
να με συμπαθούν οι μεγάλες μουσικές ιστοσελίδες, αλλά γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι, και να το επιθυμούν, <<δεν γίνεται>> , να έχουν τα πλεονεκτήματα, της ιστοσελίδας αποτις4στις5-ποπ & ροκ και συνοψίζω μόνο λίγα.

1. Ανεξαρτησία, δεν λογοδοτεί κάπου , πολιτική, μεγαλοεπιχείρηση, μεγάλα συμφέροντα κλπ
Εδώ μπορούν να αναφερθούν πολλά θέματα και μουσικές και ιδίως αν αφορά τους πολλούς και το καλό των πολλών , (ενώ ένας παραγωγός του τάδε μεγάλου, σταθμού, και να θέλει, δεν μπορεί, να πάρει το μέρος σε κάτι που δεν <<συμφέρει>> . . Αρα ουδέν σχόλιο ουσίας, παρά κάτι, κάποια ασήμαντα και μικρά, θα προσπαθεί με ιδρώτα και ταλέντο να τα κάνει σπουδαία κ σοβαρά … χωρίς πραγματικό νόημα για την ζωή μας)

2. Ανθρώπινο πρόσωπο …. Ζουγρής -Πετρίδης και Εμείς μην το ξεχνάτε , διότι όλα είναι αυθόρμητα δηλαδή εντελώς ανθρώπινα και με τα όποια λάθη ,αλλά και από όλους μας , είναι δουλειά γνήσια, με συναίσθημα, αγάπη, αφοσίωση ,24 ωρες το24ωρο, για κάτι καλό που να αρέσει και να ευχαριστεί.

3. Ενημέρωση Γενικά σε κύρια θέματα. Και βέβαια Μουσική ενημέρωση κάθε είδους. Τάσεις, προοπτικές, σχόλια, κριτική κλπ. Η ιστοσελίδα κρίνεται ότι είναι καλύτερη και από το περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ, διότι τρέχει και είναι ζωντανή κάθε λεπτό. Δεν περιμένεις ένα μήνα για τα νέα που τρέχουν, αλλά και διότι υπάρχει πολύς χώρος ηλεκτρονικά για πολύ περισσότερα θέματα προς ανάρτηση. Τέλος δεν χρειάζεται να αποθηκεύεις τα περιοδικά, η ιστοσελίδα είναι μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Η ηλεκτρονική δομή κρατά όλο το αρχείο, και είναι εύκολο να το αναζητήσει κάποιος. Μουσική, λίστες κλπ από όλους τους καλλιτέχνες.

Είναι ένα ζωντανό περιοδικό, όπου στο τέλος της ημέρας είναι ότι καλύτερο να ανοίξεις στο διαδίκτυο (και ταιριάζει το ,δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφαλίτσα τρομοκράτηση) και να δεις, να χαλαρώσεις ……τόσα και τόσα….ένα ποίημα…ένα τραγούδι….ένα ανέβασμα ψυχολογιας……ένα απόσπασμα βιβλίου…συνεχόμενες αναφορές σε μεγάλους καλλιτέχνες Ελληνες ή ξένους…..και βεβαίως βεβαίως έχει και super astrology, για επιδόρπιο.

4. Διαδραστικότητα δεν μπορεί να υπάρξει αλλού. Γράφει κάτι πχ ο Ζουγρής, έβαλε ένα τραγούδι, τρώει στο κεφάλι και το θετικό και το αρνητικό σχόλιο από εμάς..ανταπαντάει , , και με φου μπου και φτου μου ζου…..και από την αρχή την επόμενη φορά…ξανα τον Σπρίγκστιν!!… ξανα μανά τα σχόλια για Σπρίγκστιν πχ …..πες τε μου που αλλού μπορεί να γίνει αυτό ? είναι τόσο διαδραστικό και ανθρώπινο . ( Μια αλυσίδα μεγαλοεπιχειρήσεων που έχουν και ένα μουσικό κανάλι , είναι απρόσωπη και μη διαδραστική ).

Επίσης αναρτήσεις. Μια ανάρτηση,η οποία νομίζω, μπορεί να γίνει από τον καθένα από εμάς. Αυτή είναι άλλη μία μαγεία της ιστοσελίδας και των ανθρώπων της. Διότι αν είναι κάτι , που προσφέρει μουσική, κάτι στον κόσμο ,στην κοινωνία, να είσαι βέβαιος ότι θα το εγκρίνει και θα το αναρτήσει ο κ.Ζουγρής .

5. Αφιερώσεις- μουσικά μηνύματα –παιχνίδι ωραίο που εμπλουτίζει και δίνει χρώμα και ζωντάνια παρά τις ατέλειες του καθενός μας σε μια αυθόρμητη ανάρτηση. . Ναι, αν το έχετε καταλάβει πέφτει πολύ αφιέρωση..είτε ονομαστικά καμιά φορά, είτε έτσι σκέτο ..Μην μου πείτε δεν θα σας άρεσε να κάνετε μια αφιέρωση ?? ( να προτείνουμε να ανοίξει ένα πεδίο στην ιστοσελίδα για αφιερώσεις ?? , θα γίνει το έλα να δείς !!).

Ξεχάσατε ποια ήταν η μαγεία και η ομορφιά και η ΖΩΝΤΑΝΙΑ – LIVE την 10ετία του 70-80 με τους ερασιτεχνικούς σταθμούς ??? (τυχεροί σε αυτό ,εσείς οι γεννημένοι και έφηβοι Αθηναίοι) ..Ο χαμός του χαμού, με τις αφιερώσεις, -δηλαδή εκφράσεις επικοινωνίας, εκτίμησης ,αγάπης , ή κραυγή για αγάπη, καψούρα ή χώσιμο - …..ο τάδε αφιερώνει, στην παρέα του , στον φίλο, στην φίλη, στην μάνα του, τον πατέρα του , τον μπακάλι, την κομώτριά του με τα ωραία…πόδια, την γκόμενά του, την παναγιά και όποιος προλάβε πρόλαβε……μετά έπαιζαν στο βινύλιο οι ….μπαγάσηδες , παπάδες από μουσική ……Βέβαια βοηθούσε και η μουσική εποχή με την φρεσκάδα και πλουραλισμό.

6. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ—Προσφέρει πολλές η ιστοσελίδα, είναι η ίδια γεμάτη, και ζωντανή από αναμνήσεις μισού αιώνα. !!. Συν τα φόλλοου μπάκ΄ημών . Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Μεγαλώσαμε μαζί. Είναι η πιο μακρόχρονη ζωντανή έμπνευση-ραδιόφωνο-σελίδα-περιοδικό- . Δεν επιβίωσε άλλο , παρεμφερή, τόσα χρόνια, σε όλο τον κόσμο.

7. Πολυθεματικότητα ιδίως πολυΚαλλιτεχνική . Κινηματογράφος-θέατρο-βιβλίο-κλπ
Πολύ συχνές αναφορές σε κινηματογραφικές ταινίες, πρωταγωνιστές , συγγραφείς, διανοούμενους, φιλοσόφους, ζωγράφους κλπ. Με κυρίαρχο επιλογής , την ποιότητα και το κάτι τις, που σε κάνουν, να νοιώθεις καλά, αλλά και καλύτερο άνθρωπο.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Φαντασιακό σενάριο αλλά όχι αδύνατο……Και κάπου , ένα απόγευματοβραδάκι, πηγαίνουμε, με την παρέα μας, με την γυναίκα μας κλπ , σε ένα καφέ ή μια μπυραρία, και εκεί που καθόμαστε, κοντά μας, σε άλλο τραπέζι -θέση τυχαίνει και είναι ο Ζουγρής, ο κ.Πετρίδης !! Τι σου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό να κάνεις ???? σίγουρα είναι μια ευχάριστη έκπληξη, ένα χαμόγελο, και νομίζω η συντριπτική πλειοψηφία θα τους έλεγε ένα ευχαριστώ, για όλα αυτά τα πολλά χρόνια, πολλοί να θέλουν να τους αγκαλιάσουν , από εκτίμηση και πολλοί , να προσφερθούν να κεράσουν δύο ζωντανούς θρύλους 50 ετών, έναν καφέ ή μια μπύρα !!!! ή όχι ??? …..Αλήθεια ,Πως θα αντιδρούσατε ?

Η μήπως μέσα σε όλα που χάθηκαν, αυτές τις εποχές, χάθηκε και αυτή η ανθρώπινη χειρονομία ή ελληνικότατη, ……<<επιτρέψτε μου,να κεράσω κάτι ? επιμένω ,Θα κεράσω κάτι, δεν γίνεται>> . Δεν ήταν θέμα μαγκιάς … ήταν απλά, κίνηση εκτίμησης , προς κάποιον, ακόμη και αν είχες όλο και όλο, λίγες δραχμές (τότε ή και σήμερα) στην τσέπη σου. Ηταν ωραίες κινήσεις όπου Ετσι μάθαμε, τότε. …Θυμάται κανείς ??

,τότε με το περιοδικό ποπ & ρόκ ,για να περάσουμε ευχάριστα μουσικά διαβάζοντάς το, ή για να είναι δικό μας και όχι δανεικό , είχε ένα μικρό μηνιαίο κόστος αγοράς 70δρχ 1983.(θυμάμαι ,τεύχος Νο 1 φώτο Χέντριξ…Νο 5 Μπι Τζις…αταίριαστο είδος , αλλα σπουδαία μουσικά και τα δύο. Παρά το ότι μας την πέσανε, μας την είπανε οι….<<καρεκλάδες>> και τελικά έτσι ,από εχθροί, γίναμε… φίλοι, …..έτσι συνέβη ,μετά από αυτά τα ωραία κόλπα των μουσικών παραγωγών, ονόματα δεν λέμε…--Ακούς εκεί, μαζί Χέντριξ με Μπι Τζίζ.. !!).

Επειδή , οι πιθανότητες να συναντήσω τον Ζουγρή κ Πετρίδη σε καφέ ή μπυραρία δεν είναι και τόσο με το μέρος μου, …. προσφέρθηκα και κέρασα μια φορά ,ένα ποτήρι μπύρα …….
(αλήθεια, και μουσικοί παραγωγοί, πότε θα ειδωθούμε, συναντηθούμε, έστω μια φορά ,σε αυτή την ζωή επιτέλους ??? έστω, μια μάζωξη, ένα μουσικό event, κάπου κάτι… Στα 99 μας ?? ) .

<<Ρέρρας>>

………………………………………………………………………………………………………………………………………………