Webinar από τη Στέγη: Ένα διαδικτυακό εργαστήριο για όλους τους εκπαιδευτικούς

Webinar από τη Στέγη: Ένα διαδικτυακό εργαστήριο για όλους τους εκπαιδευτικούς

Webinar

ΑΡΧΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ 2: ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ένα διαδικτυακό εργαστήριο για όλους τους εκπαιδευτικούς

Τις Πέμπτες 19, 26 Νοεμβρίου και 3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2020

18:30-20:00

Από την τάξη σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν να ενσωματώνουν στη διδασκαλία τους διαθεματικές προσεγγίσεις.

Πώς σχετίζονται τα αρχεία με την τέχνη και το περιβάλλον; Με ποιον τρόπο αξιοποιούνται τα ψηφιακά αρχεία; Μπορούν οι μαθητές να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση και οικολογική ευαισθησία αξιοποιώντας ψηφιακά αρχεία; Τα αρχεία αλλάζουν, μαζί τους όμως αλλάζει και ο τρόπος διδασκαλίας.

Στην ψηφιακή εποχή, όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μάθουν τον τρόπο ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της καλλιέργειας αρχειακής συνείδησης στους μαθητές τους.

Με το διαδικτυακό εργαστήριο του τομέα εκπαίδευσης του Ιδρύματος Ωνάση Αρχεία σε αλλαγή 2: Τεχνητή νοημοσύνη, τέχνη και περιβάλλον από 19 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων μπορούν να εφαρμόσουν μέσα στην τάξη διαθεματικές προσεγγίσεις σχετικά με τις νέες μορφές αρχείων και την επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον.

Ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, περιβαλλοντική εκπαίδευση, εικαστικά και τεχνολογία/πληροφορική, μπορούν να ενταχθούν μέσα σε νέα εκπαιδευτικά σενάρια των συμμετεχόντων, που με αυτό τον τρόπο ανακαλύπτουν τον ρόλο των αρχείων στο ψηφιακό περιβάλλον, καθώς και τη σχέση των αρχείων με την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον.

Webinar ARCHIVES IN TRANSIT 2 2019 12 19 Pinelopi Gerasimou Low 57

Συντελεστές

Σχεδιαστής των μέσων, βιβλιοθηκονόμος, εικαστικός: Νίκος Βογιατζής

Εκπαιδευτικός, υποψήφιος διδάκτορας ιστορικής έρευνας, διδακτικής και νέων τεχνολογιών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Ηλίας Στουραΐτης

Σύλληψη-παραγωγή: Τομέας Εκπαίδευσης Ιδρύματος Ωνάση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου European ARTificial Intelligence Lab (Ευρωπαϊκό Εργαστήριο TEXNHτής Νοημοσύνης) και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πληροφορίες

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων

Ημερομηνίες & Ώρες: Τις Πέμπτες 19, 26 Νοεμβρίου και 3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2020

18:30-20:00

Διάρκεια: 5 διαδικτυακές (webinars) συναντήσεις μιάμισης ώρας η καθεμία

Κόστος: 15 €

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 017 8002
E-mail: education.stegi@onassis.org

https://www.onassis.org/el/whats-on/archives-transit-2-artificial-intelligence-art-and-environment