Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη την αγάπη μας, είναι πλέον άκαρδος

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη την αγάπη μας, είναι πλέον άκαρδος

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη την αγάπη μας, είναι πλέον άκαρδος, μακάρι στο μέλλον να έχει την τύχη του ΟΦΗ

Ανήκω σ' αυτούς που μεγάλωσαν παρακολουθώντας από πολύ μικρός ποδόσφαιρο, 14 ετών είχα αρχίσει να είμαι τακτικός θαμώνας στην λεωφόρο, είχα βρει μία άκρη νομίζω μέσω ενός συλλόγου φιλάθλων στην γειτονιά που έμενα και μας έβαζαν τζάμπα, αρκετές ώρες πριν αρχίσει το ματς πίσω από το τέρμα για να φωνάζουμε.

Γκρινιάζουν διάφοροι φίλοι μου για την ομάδα, όμως.....

Δεν θέλω να κατηγορήσω την σημερινή ομάδα, ο Αλαφούζος έκανε ότι μπορούσε, σίγουρα θα έχει χάσει και πολλά χρήματα, όμως δεν πρέπει να έχει ιδιαίτερη σχέση με την πραγματικότητα και η κατάσταση πια είναι καταδικασμένη σε αδιέξοδο.

Μόνο το χρήμα θα μπορούσε να διορθώσει τα λάθη που γίνονται, όμως χρήμα δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει σύντομα.

Ακόμα και αν καταφέρει να βγει στην Ευρώπη, κάτι που δεν το αποκλείω αφού πολλά παίζουν ρόλο πια στο Ελληνικό πρωτάθλημα και εκτός του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, άντε και της ΑΕΚ, δεν υπάρχει και κανένας τρομερός αντίπαλος.

Όμως η ομάδα που είχε, ακόμα και τότε που δεν έπαιρνε το πρωτάθλημα από τον μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό, ήταν το κάτι άλλο, ήταν η καλύτερη της ιστορίας του, γ' αυτό και η Ελλάδα πήρε το Ευρωπαϊκό, οι φίλαθλοι όμως εκεί γκρινιάζανε, όπως γκρινιάζουν τώρα με τον Μητσοτάκη, πριν με τον Τσίπρα, τον Σημίτη, τον Νταλάρα, την Μποφίλιου, όλους, μια ζωή γκρίνια χωρίς ποτέ να έχουν εναλλακτική πρόταση, δεν τους ενδιαφέρει το αύριο, τους ενδιαφέρει μόνο το να μην κόψει η σούπα.

Δεν τους άρεσαν οι Βαρδινογιάννηδες, ο Γιαννακόπουλος, όλα και μιλάμε για μία εξωφρενικά μικρή πλειοψηφία, είναι όμως αυτοί που δεν έχουν τι να κάνουν και με τις φωνές και παρεμβάσεις τους δημιουργούν φασαρίες.

Είδα μια φορά στην γειτονιά μου τον Δομάζο, του λέω ρε Μίμη γιατί ο δικός σου μας φέρεται τόσο εκδικητικά; η απάντηση του ήταν εσύ αν σου έβριζαν την μάνα και όλο σου το σόι συνέχεια τι θα έκανες; και έχει δίκιο.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία λύση για την ομάδα, όταν θα ξεχρεώσει η Ελλάδα, δηλαδή ποτέ, τότε θα ανέβη και το ποδόσφαιρο, όλοι οι υπόλοιποι πρόλαβαν και ρύθμισαν τα χρέη τους, ή μάλλον τους τα χαρίσανε, ο Παναθηναϊκός, 'αγέρωχος' αυτοκτόνησε.

Κώστας Ζουγρής