dirtymoney article article article

 

Πάντα οι μισοί Έλληνες θα ζουν εις βάρος των άλλων μισών


Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει κάτι στην χώρα, το έχω γράψει ξανά και βέβαια μου λένε οι γνωστοί μου 'εσύ θα αλλάξεις την χώρα', όχι βέβαια αλλά δεν μπορώ να αδιαφορήσω, είμαι από τους καταδικασμένους.

 

Ποια είναι η βασική αιτία που βρίσκεται η χώρα εδώ και δεκαετίες στην ίδια κατάσταση και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι; κατά την γνώμη μου οι τράπεζες και οι κατά καιρούς φυσικοί και  πολιτικοί τους προϊστάμενοι.

 

Όμως οι τράπεζες δεν ήλθαν ξαφνικά σε ένα ωραίο σπίτι που είχαμε και προσπάθησαν να μας το πάρουν, όλος ο κόσμος πήρε δάνεια τα οποία συνήθως δεν είχε την δυνατότητα να τα εξοφλήσει γιατί ήταν υπεράνω των οικονομικών δυνατοτήτων του και βέβαια κορυφαία πολιτικά πρόσωπα του έλεγαν 'μην πληρώνεις' χωρίς βέβαια να πουν το ποιος τελικά πληρώνει.

 

Το ίδιο συνέβη και με πολλές εταιρείες που χρωστάνε, δανεικά και αγύριστα, αρκετά δις.

 

Τι θέλουν όλοι αυτοί; στην ουσία να τους χαρίσουν τα δάνεια, ποιος θα τα πληρώσει; οι υπόλοιποι μισοί.

 

Το ίδιο συμβαίνει σε όλο το φάσμα της κοινωνικής μας ζωής, στα πάντα, το ξέρουμε και το ζούμε όλοι, όμως πάντα κάποιοι επωφελούνται και βέβαια κάποιοι πληρώνουν.

 

Όταν λένε τα στοιχεία ότι τους φόρους τους πληρώνουν βασικά οι μισθωτοί, καταλάβαμε.

 

Στον κορωνοϊό τώρα, ένα μεγάλο ποσοστό, μικρών και μεγάλων δεν πιστεύει στον κίνδυνο και μεταφέρει μοιραία τον ιό στους υπόλοιπους.

 

Το ξέρω γίνομαι κακός και γκρινιάζω, όμως ο κόσμος είναι τόσο χαζός και δεν μπορεί να καταλάβει ότι τελικά όλοι πληρώνουν τον λογαριασμό, στα πάντα, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

 

Δεν θα πληρώσουν βέβαια οι τράπεζες, θα βρουν τρόπο να ενισχυθούν από τα λεφτά μας, ο κάθε ένας που δεν παίρνει προφυλάξεις για τον κορωνοϊό θα το πληρώσει με το που θα νοσήσει κάποιος δικός του.

 

Αν υποθέσουμε ότι οι θάνατοι θα πάρουν τις διαστάσεις που έχουν σε άλλες χώρες, πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες, θα έχουμε και την στέρηση των χρημάτων που δίνουν οι ηλικιωμένοι στα παιδιά και εγγόνια τους, με επακόλουθο ξέρετε τι.

 

Μου γράφει φίλος, μα 300 ευρώ πρόστιμο, προσωπικά αμφιβάλλω αν τα πληρώνουν πάντα και άκουσα πριν από μερικές μέρες για πρόστιμο στην Αγγλία 10000 σε πεζό. Πώς θα συνετισθεί ένας ατίθασος άνθρωπος που κάνει κακό στους συνανθρώπους του, με τα λόγια, δύσκολο.

 

Να μην μπούμε σε ειδικές κατηγορίες πολιτών και τα προνόμια που έχουν έναντι των υπολοίπων, εγώ θα ντρεπόμουν πάντως αν μου συνέβαινε αυτό, αλλά είναι συνήθεια σχεδόν στους μισούς Έλληνες, οπότε πώς να τους κατηγορήσεις, εγώ συμπτωματικά ίσως, αν και ήταν επιλογή τους, δεν έχω κάποιο μέλος της οικογενείας μου να έχει αυτά τα πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων Ελλήνων, αλλά όλοι σχεδόν έχουν κάποιον, έτσι κτίσθηκε η Ελληνική κοινωνία και βέβαια δεν είναι χαζοί να την αλλάξουν, ούτε βέβαια οι πολιτικοί, εδώ ο άλλος προχθές πρότεινε να προσληφθούν τσακ μπαμ, μερικές δεκάδες χιλιάδες, σαν να είμαστε οι ΗΠΑ, λες και οι ξένοι που θέλουν σιγουριά για τα λεφτά που τους χρωστάμε και τα έχουν υπογράψει ΟΛΟΙ, θα το ενέκριναν .

 

Κώστας Ζουγρής

 

 

Γίνε μέλος στην ομάδα μας

 

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!! από τις 4 στις 5

 

Και μάθε στα παιδιά σου το https://popup.gr/

 

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με 1-2-5-10-20 ευρώ ή όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε. 

Με τη δωρεά οποιουδήποτε ποσού παίρνετε 1 από τα 9 ηλεκτρονικά μας βιβλία... 200 Ροκ Άλμπουμ & η ιστορία τους, 50 Heavy Metal-Hard Rock Album, 50 Indie-Punk Album, 101 Soul/Black/Hip-Hop Album, Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία,Το μουσικό ταξίδι του Γιάννη Πετρίδη 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία, 'Η μουσική στη ζωή μας, μια μικρή ιστορία της', 'Μουσική κιβωτός, τραγούδια και συνθέσεις που αγαπήσαμε στη ζωή μας', 'ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ - Πώς να αποφύγετε το έμφραγμα και πώς να επιζήσετε μετά από αυτό- Από τον Κώστα Ζουγρή' (Pay Pal ή πιστωτική, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036 EUROBANK GR1002603940000130200197486 ALPHA BANK GR7801401390139002340035656 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR71 0171 4350 0064 3501 0085 835 REVOLUT GB32 REVO 0099 7039 3051 61